Instagram Hesabı Çalma Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Günümüzde sosyal medya uygulaması kullanmayan hemen hemen yok gibidir. Bu nedenle de Instagram hesabı çalma gibi durumlar sıklıkla duyulmaktadır. Bu kullanıcılar için çok sıkıntılı bir durumdur çünkü kullanıcıların yaşantısına dair fotoğraflar ve özel mesajları da çalınmış olacaktır. Instagram hesabı çalan kişilerin ise bu özel bilgiler ile ne yapacağı da bilinemez.

Instagram platformu hesap çalındığında bazı işlemler yapılması için yönlendirme yapar. Bu sorun ortadan kaldırılabilir. Hesabının çalındığını söyleyen bir Instagram kullanıcısı, birkaç adım ile uygulama yönlendirmesini takip ederek, güvenliğini sağlayabiliyor. Böylelikle ortada var olan tedirginlik giderilip, kullanıcının kendini rahat hissetmesi sağlanır.

Instagram Hesabı Nasıl Çalınır?

 

Instagram platformunda hesap çalınması birkaç şekilde yapılır. Instagram hesabı nasıl çalınır? Bazı kullanıcılar takipçi sayılarını artırmak isterler. Bunun için de takipçi sayısını artıracağını iddia eden bazı uygulamalar vardır. Bu uygulamalar kullanılmaya başlandığında, sosyal medya kullanıcısının hesabına bir virüs bırakılmış olur. Özellikle takipçi kasma uygulamaları içerisinde Instagram hesap çalma olaylarına sıklıkla rastlanır.

Instagram kullanıcısı bu uygulamaları kullanmaya başlarken öncelikle bir kullanıcı adı ve şifre istenir. Kullanıcı hesabına giriş için gereken bu bilgileri verir. Böylelikle Instagram çalma durumu karşı taraflar için kolaylaşmış olur. Hesabının çalınmasını istemeyenler bu şekilde takipçi kasma ve artırma sağlayan programları indirmemelidir. Diğer bir risk Instagram’a girer iken çok basit şifreler belirlenmesidir. Şifre belirlenir iken telefon numarası, doğum yılı, doğum yeri gibi tahmini kolay şifrelerden ziyade, harf, sembol, sayı barındıran karmaşık şifreler belirlemelidir.

Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Geri Alınır?

 

Instagram hesabı çalındığında kullanıcı hesabına erişemez. Hesap ismini girdiğinde kişiden yeni bir kullanıcı adı ve şifre ister. Giriş yapılamadığında Instagram hesabının çalındığı düşünülebilir. Çalınan Instagram hesabı nasıl geri alınır? Böyle durumda telaşa kapılmadan uygulamada Instagram’a giriş için yardım al bölümü tıklanmalıdır. Hesabı çalan kişi veya kişiler kullanıcı adını değiştirdiğinden,  yeni kullanıcı adını tanıdık kişilerden öğrenebilir.

Kullanıcı adı öğrenildikten sonra Instagram’da arama bölümünden kullanıcı adını bulur. Kullanıcı adı ile hesaba eriştikten sonra mesaj ya da mail yolu ile çalınan hesap kurtarılabilir. Ancak bu işlemlerle ulaşılamadığı düşünülür ise “Daha fazla yardım al” tercihini tıklayarak gelen sayfada tüm bilgileri noksansız doldurabilir. Daha sonra 2 ya da 3 gün sonra hesabı çalınan kişi ile mail üzerinden iletişime geçilir ve hesabı kurtarılır.

 

Instagram Hesabı Nasıl Güvenli Kullanılabilir?

 

Sosyal medya platformları keyifli anlar geçirmemizi sağladığı kadar hesapların çalınma riski taşıması ile bir o kadar da sıkıntı yaratacak alanlardır. Özellikle Instagram hesabı çalma örneklerine fazlası ile rastlanmaktadır. Instagram hesabı nasıl güvenli kullanılabilir? Hesabı kullanıcıları öncelikle tahmin edilebilmesi zor, karmaşık şifreler oluşturmalıdır.

Şifrelerin içerisinde küçük, büyük harf, sayı, sembol işaretleri olmalıdır. Tahmin edilemeyecek şifre koymak isteyen kullanıcılar bu uygulamadaki algoritmaları baz alabilir. Instagram hesabının güven içerisinde kullanılması için var olan diğer yöntem ise iki faktörlü kimlik doğrulamasıdır. Bu doğrulama yöntemi ile şifre sıfırlama isteği mail yolu ile ulaşabildiği gibi cep numaranıza gelen bildirimle de size haber verilmiş olacaktır.

Instagram Hesabı Hangi Yöntemler ile Çalınır?

 

Instagram hesabım çalındı sorunları ile sıklıkla karşılaşılır. Bu nedenle çoğunlukla kullanılan hesap çalma yöntemleri vardır. Instagram hesabı hangi yöntemler ile çalınır? Denildiğinde şöyle bir sıralama yapılabilir:

Takipçi hile programı : Sosyal medyada takipçi ve beğeni sayısını artırmak için kullanıcılar yarış halindedir. Ancak bu durumlarda kullanıcı adı ve şifresi karşı taraftan istendiği için hesabın çalınma riski fazlası ile artacaktır. Bu bilgileri edinen kişi ya da kişiler hesabınızı kolaylıkla çalabilecektir. Hesap çalınması dışında Instagram sayfanızda istenmeyen içerikli reklamların sürekli görünmesine sebep olacaktır.

Gelen e-postalar: Instagram’a kayıt esnasında kullanılan mail adreslerine dikkat edilmelidir. Hesap çalınması için korsanların hazırlamış olduğu pek çok sahte maille karşılaşılır. Bu mail üzerinden bazı bağlantılar gönderirler. Bu konuda dikkatli olup bağlantıları tıklamamak gerekir. Instagram uygulaması üzerinden geldiği iddia edilen maili uygulama üzerinden kontrol etmek yarar sağlayacaktır. Ayrıca bilinmeyen yazılımlar telefonlara yüklenmemelidir. Bazı internet siteleri Instagram kullanıcı ismi, şifre bilgilerini ister, güvenmediğimiz sitelere bu bilgiler verilmemelidir.