Instagram Fotoğraf Arşivleme Nasıl Yapılır?

Instagram, günden güne artışa geçen kullanıcı sayısıyla birlikte birçok kişi tarafından aktif olarak kullanılan platformların başında gelmeye başladı. Bu sebeple de her kullanıcı platform içerisinde kişisel bir profil oluşturmakta ve oluşturduğu profilden takipçilerinin görmesi için paylaşım yapmaktadır. Her kullanıcı profilinde paylaştığı fotoğrafları kısa süre sonrasında türk beğeni sayısı yüksek olsa bile beğenmeyebilir; her ne kadar beğenmese de fotoğrafları silmeye kıyamaz. Bu noktada da platformun sunmuş olduğu fotoğraf arşivleme özelliği kurtarıcı görevi görür. Profilinizde paylaşmış olduğunuz fotoğrafları ve diğer gönderileri rahatlıkla arşivleyerek silmenize gerek kalmadan diğer kullanıcıların görüntülemesine kapatabilirsiniz. Bu içeriğimizde de söz konusu özelliği nasıl kullanacağınızla ilgili bilgileri sizlere aktaracağız.

Instagram’da Fotoğrafları Kısayoldan Arşivleme

Instagram’da sahip olduğunuz profilin içerisinde yer alan fotoğrafları silmek istemiyor, ileriki zamanlarda doğrudan profilinize olduğu gibi geri getirebilmek istiyorsanız bu durumda yapacağınız ilk işlem söz konusu fotoğrafı arşivlemektir. Instagram, kısa süre içerisinde getirmiş olduğu güncellemeyle birlikte herhangi bir profil kısıtlaması yapmadan fotoğraf arşivlemeyi kullanıma sundu. Bu işlem için aşağıdaki adımları eksiksiz olarak değerlendirin.

  • Instagram uygulamasına giriş yapın.
  • Akış sayfasının hemen sağ alt köşesindeki “Profil Resmi” simgesine dokunun.
  • Profilinize gidin ve arşivlemek istediğiniz fotoğrafı açın.
  • Fotoğrafın sağ alt köşesindeki “Üç Nokta” simgesine dokunun.
  • “Arşivle” seçeneğine basın.

Bu işlem adımının ardından beğenmediğiniz fotoğrafı silmek yerine doğrudan arşivleyebilirsiniz. İlgili fotoğrafı ileriki zamanlarda tekrardan geri getirmek isterseniz eğer yapacağınız işlemler aşağıda anlatılmıştır. Hem kolay olması hem de kısa süre içerisinde gerçekleştirilebiliyor olması fotoğraf arşivleme özelliğini fazlasıyla kullanılabilir hale getiriyor.

Instagram’da Arşivlenen Fotoğrafı Geri Getirme

Instagram’da bir hevesle paylaştığınız ancak kısa süre içerisinde hoşunuza gitmediği için silmeye yeltendiğiniz fotoğrafı fotoğraf arşivleme özelliğini kullanarak gizlediyseniz bu durumda söz konusu fotoğrafı geri getirme fırsatınız olacaktır. Bu fırsatı değerlendirmek için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olur. Hem basit hem de işlevsel olmasından dolayı birçok kullanıcı fotoğraf arşivleme özelliğini kullanıyor.

  • Instagram uygulamasının hemen sağ alt köşesindeki “Profil Resmi” simgesine dokunun.
  • Sağ üst köşedeki “Üç Nokta” simgesine basın.
  • “Arşiv” seçeneğine dokunun.
  • Hemen sağ alt köşedeki “Üç Nokta” simgesine tekrar dokunun.
  • “Profilde Göster” diyerek arşivlenen fotoğrafı geri getirin.

Her açıdan mükemmel bir özellik olduğu gibi kullanışlılığından dolayı da birçok kişi bu özelliği aktif olarak kullanıyor.

Instagram’da Hangi Gönderiler Arşivlenir?

Instagram’ın kullanıcılarına sunmuş olduğu gönderi arşivleme özelliğiyle fotoğraf arşivleme işleminin nasıl gerçekleştirileceğini bir önceki başlıklarda sizlerle paylaşmıştık. Bu özelliğin sadece fotoğraflar için geçerli olduğunu düşünen kullanıcılar ne yazık ki yanılıyor. Instagram’da paylaşacağınız fotoğrafları arşivleyebildiğiniz gibi aynı zamanda video, reels gönderisi ve IGTV paylaşımlarını da organik takipçi kitlenizin görmesini engellemek için arşivleyebiliyorsunuz.