İnstagram Facebook Bağlantısını Kaldırma Nasıl Yapılır?

Instagram, Facebook uygulamasının bağlantı kollarından biridir. Öncelikle Facebook kurulmuş ardından ona ek olarak İnstagram uygulaması oluşturulmuştur. Facebook uygulamasının sahibi Facebook ve Instagram platformlarının daha kullanışlı hale getirebilmek için giriş ve paylaşım kısmında bu iki platformu birbirine bağlamıştır. Örneğin İnstagram hikayesinde paylaştığınız bir resim ve video otomatik olarak Facebook hikaye kısmında da paylaşılabilmektedir. Bunun yanı sıra giriş seçenekleri arasında İnstagrama Facebook ile bağlan seçeneği de bulunmaktadır. 

Facebook kullanıcı adı ve şifrenizi girerek İnstagrama giriş sağlayabilirsiniz. Bu işlem sonrası artık girişleriniz hep Facebook bağlantısı ile gerçekleşmektedir. Peki artık İnstagram Facebook bağlantısını kaldırmak istiyorsanız bunu bir kaç adımla gerçekleştirebilirsiniz.

Adım Adım İnstagram Facebook Bağlantısını Kaldırma Yöntemi

Facebook ile İnstagrama girişi kaldırma yöntemi oldukça basit bir işlemdir. Aşağıdaki maddeleri sırası ile yerine getirdiğiniz taktirde artık Facebook üzerinden değil kullanıcı adı ve şifre üzerinden İnstagram’a giriş yapabilirsiniz. Sonrasında;

  1. İnstagram hesabınıza giriş işlemlerini tamamladıktan sonra ana ekrandan kendi profiliniz bulunduğu ekrana giriş yapın.
  2. Profilinize geldikten sonra sağ üst köşede yer alan 3 çizginin olduğu kısma tıklayarak ekranın en alt kısmında bulunan ayarlar kısmına giriş yapınız.
  3. Ayarlar kısmına giriş yaptıktan sonra Hesaplar seçeneğini seçiniz. Hesaplar kısmından ise Bağlı Hesaplar seçeneğine dokunun.
  4. Bağlı Hesaplar kısmında Facebook yer almaktadır. Facebook seçeneğine dokunarak hesabın bağlantısını kaldır veya bağlantıyı kaldır seçeneği yer alır. Bu seçenekler Android ve Iphone göre değişkenlik gösterebilir. Bağlantıyı kaldır seçeneğine kaldırdıktan sonra bağlantıyı kaldırmak istiyor musunuz? Diye bir soru sorulmaktadır. Evet seçeneğini seçtiğiniz takdirde artık Facebook ile bağlantınız kesilmiş olacaktır.
  5. Bir dahaki girişinizde sizde in Facebook bağlantısı ile değilde kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapmanız istenir.

Bu yöntem bağlantının kesilmesi için en pratik yöntemdir. Belirli bir süre sonra tekrar Facebook bağlantısı ile İnstagrama girmek istediğinizde giriş kısmında Facebook ile bağlan seçeneğini tıklayıp Facebook kullanıcı adınıza e-posta veya telefon numaranızı yazıp oluşturduğunuz Facebook şifresini de tekrar girerek bağlantınızı gerçekleştirebilirsiniz