Instagram Etiket Sınırlaması

Instagram’ın keşfet bölümünde yer alabilmek için önerilen ayarlamalardan biri de paylaşım sırasında etiketlerin kondurulup ardından paylaşma butonuna tıklanmasıdır. Yapılan bu son ayar sayesinde ne kadar geniş kapsamlı bir etiket yazımı olursa o kadar farklı alanlardaki kişilerin keşfet bölümünde yer alma ihtimaliniz artacaktır. Ancak bu durumda engellere takılmamak için Instagram etiket sınırlaması ne kadar, sorusunun yanıtını bilmeniz gerekmektedir.

Instagram etiket ya da sosyal medya dili ile hashtag kullanım sınırı 30 tane ile sınırlandırılmıştır. Bundan daha fazla etiket ekleyemezsiniz. Ancak etiketlerin kelime sayısı ile ilgili bir problem yaşamazsınız. Etiketlerdeki harf sayısı uzun ya da kısa olabilir. Bu kadar çok etiket kullanma konusunda her paylaşımda sorun yaşıyorsanız etkili olan ve popüler etiketleri kullanmanız da yeterince iş görecektir.

Instagram’daki En Etkili Etiketler

Instagram’daki bazı etiketler çok uzun süredir kullanılıyor durumdadır. Ancak bazılarına baktığınızda daha dönemseldir. Her ikisini de kullanmanızı tavsiye ederiz. Ancak dönemsel olanları döneminde kullanıp bırakmalısınız.

Takipçi kazanımı ya da beğeni kazanımı için dikkatli olmanız gereken durumlar arasında içerik ve etiket uyumunun da yer aldığını unutmamalısınız. Eğer sırf popüler ya da etkili diye alakasız bir içeriğe hiç de uyumlu olmayan bir etiket kullanırsanız bu durumda yorumlarda size karşıt bireyler görebilirsiniz.

Bu durum sizi sosyal medya toplumu tarafından bilerek bir şeyler yaptığınız ve çıkarcı olduğunuz gibi kötü algı yaratmanıza neden olacaktır. Bir süre sonra takipçi kaybı yaşamanıza da neden olabilir. Bu şekilde trick’leri her Instagram kullanıcısı elbette ki yapmaktadır. Ancak bunu gizli bir şekilde yürütmelisiniz ki insanların gözüne batmasın ve sevilen bir hesabınız olsun.

Instagram Beğeni İçin Etiketler

Instagram’da beğeni almak için kullanabileceğiniz etiketler vardır. Bunları kullanabilmek için keşfet bölümünü çok iyi bir şekilde araştırmalısınız. Bu da keşfette günlük bir miktar zaman geçirmek ve kullanıcıların yazdıkları etiketleri analiz etmek ile mümkündür.

Elbette kendi keşfet bölümünüzde sizin ilginizi çekebilecek türde etiketler karşınıza çıkacaktır. Diğer kullanıcıların önüne gelen popüler etiketler için yapmanız gereken çok fazla takipçisi olan farklı türdeki sosyal medya hesaplarını takip ederek bu kişilerin en son kullandıkları etiketleri analiz etmelisiniz.

Bu sayede siz de içeriklerinizde harika bir şekilde etiketleme yapabilirsiniz ve beğenilerinizi beklediğinizden daha da fazla arttırabilirsiniz.