Instagram Engel Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Son yıllarda sosyal medya uygulamaları içerisinde fotoğraf paylaşım özelliği olan uygulamalar daha fazla rağbet görmüştür. Bu nedenle Instagram uygulaması oldukça popülerleşmiş ve kullanıcı sayısında artış yaşanmıştır. Instagram’ın kullanıcılarına sunduğu en iyi özelliklerden biri, rahatsızlık duyulan hesapların engellenebilmesidir. Ayrıca bu engeli istediğimizde kaldırabilme şansımız da bulunmaktadır. O halde Instagram engel kaldırma nasıl olur detaylı anlatalım.

Instagram’da Engel Kaldırmak İçin Ne Yapmalıyız?

En çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olarak bilinen Instagram, kullanıcılarının güvenilirliği ve rahatlığını düşünerek her geçen gün uygulama içerisinde güncellemeler yapmaktadır. Özellikle kullanıcılarının kendini rahat hissetmesi adına sunduğu kişi engelleme özelliği oldukça fazla kullanılmaktadır. Engellenen kişinin engelini açmak ise oldukça basit bir işlemdir.

  • Instagram engel açma özelliğini kullanabilmek için öncelikle Instagram uygulamasında sağ alt köşede yer alan profil sekmesine giriş yapmalısınız.
  • Daha sonra sağ üst köşede bulunan üç çizgi işaretinden ayarlar sekmesine giriş yapmanız gerekmektedir. 
  • Ayarlar sekmesinde yer alan gizlilik bölümüne tıklamalısınız.
  • Bu aşamada karşınıza birkaç seçenek çıkacaktır, sayfayı aşağıya doğru kaydırdığınız zaman “Engellenen Hesaplar” başlığı altında bir bölüm yer almaktadır.
  • Engellenen hesaplara tıkladığınız anda o zamana kadar engellediğiniz tüm hesaplar görünecektir. Engelini kaldırmak istediğiniz kişi belliyse direkt olarak kişinin yanında bulunan engeli kaldır butonuna tıklayabilirsiniz.
  • Engellediğiniz hesaplara tek tek bakmak istiyorsanız eğer, kişi isimlerinin üzerine tıklayarak profillerine bakabilirsiniz.

Görüldüğü üzere Instagram engel kaldırma işlemi oldukça basit bir işlemdir. Kişiler rahatsız oldukları anda istediği hesapları engelleyebilir ve diledikleri anda engelledikleri hesaplara kolaylıkla ulaşabilir. Bunun yanında, kişiler engelledikleri hesapların engelini açtığı takdirde karşı tarafa mesaj gidip gitmeyeceğini merak etmektedir. Instagram, kesinlikle engeli açılan hesaplara herhangi bir bildirim göndermemektedir. Instagram uygulamasının, kullanıcılarına sunduğu kolaylıklar sayesinde günden güne popülerliği artmaktadır.