Instagram Durduruldu Hatası

Instagram durduruldu hatası aldığınız zaman uygulamada zaman geçirmek istediğinizde ya da paylaşım yapmak istediğinizde bu isteklerinizi gerçekleştiremezsiniz. Uygulama bir saniyeliğine açılır ve daha sonra ekranda ‘Instagram durduruldu’ şeklinde bir yazı çıktıktan sonra otomatik olarak kendisini kapatır. Ne yaparsanız yapın Wi-Fi açıp kapatmak, telefonu açıp kapatmak vb. bu problemi çözmeyebilir.

Bu durumda ne gibi işlemler sayesinde bu hatayı kaldırabileceğinizden bu içeriğimizde bahsedeceğiz.

Instagram Durduruldu Hatasının Çözümleri

Instagram durduruldu hatasının pek çok farklı çözümü bulunmaktadır. Bu sorunun ana kaynağını kendi başınıza tespit edemeyeceğiniz için verdiğimiz çözümlerin her birini teker teker deneyerek sorun çözülene kadar sırasıyla ilerlemelisiniz.

Ön Belleği Temizleyin

Telefonunuzun ön belleği gereğinden fazla dolduğunda bu durum bazı uygulamaların düzgün bir şekilde çalışmasını ya da açılmasını engelleyebilir. Bu nedenle ön bellek temizliği yapmanız sorunu ortadan kaldıracaktır.

Bunun için telefonunuzun Ayarlar kısmına giriş yapın ve burada yer alan Uygulamalar kısmına dokunun.

Ardından Uygulamaları Yönet kısmına dokunun.

Burada sorun yaşadığınız her bir uygulamanın ön belleğini temizleyebilirsiniz. İlk olarak Instagram uygulamasına dokunun ve ön bellek verilerini temizle bölümüne dokunun. Bu işlemi her bir sorun yaşadığınız uygulama için tekrar edin.

Bu işlem sonrasında Instagram uygulamasını açtığınızda uygulamadan çıkış yapılmış olduğunu göreceksiniz. Tekrardan hesap bilgileriniz ile giriş yapmanız gerekecektir. Ancak giriş yaptığınızda problemin ortadan kalktığını görebilirsiniz. Elbette ki eğer sorun buradan kaynaklanıyorsa. Bu şekilde de sorun çözülmediyse diğer verdiğimiz önerileri denemeye devam edin.

Instagram’ı Güncelleyin

Instagram uygulaması güncelliğini yitirdiğinde artık Instagram tarafından desteklenmeyen eski bir sürümü kullanmaya çalışıyor olabilirsiniz. Bu durumda sorununuz Instagram’ı güncellediğinizde ortadan kalkacaktır. Bunun için de telefonunuzdan Appstore ya da Google Play Store’a giriş yapmanız gerekmektedir.

Burada telefonunuzun yüklenmiş olan tüm uygulamalarının göründüğü bir liste yer almaktadır. Buradan Instagram’ı seçtiğinizde karşınıza uygulamanın yüklü olduğunu gösteren bir sayfa gelir. Bu sayfanın altında eğer uygulamanız otomatik olarak güncellenmemiş ise Güncelle isimli bir buton göreceksiniz.

Ancak bu butonun çalışabilmesi için mobil veri üzerinden değil bir Wi-Fi üzerinden internete bağlı olmanız gerekmektedir. Aksi halde güncelleme yapmaya telefonunuz izin vermeyecektir.

Bu butona dokunarak Instagram’ı güncelleyebilirsiniz. Aynı şekilde başka güncel olmayan tüm uygulamalarınızı güncelleyerek onlarda da sorun yaşamanın önüne geçebilirsiniz. Manuel olarak bu ayarları sürekli olarak ilerde yapmak zorunda kalmamak için otomatik güncelleme talimatı vermeniz en doğrusu olacaktır.

Bu işlemi yaptıktan sonra Instagram’ınız durduruldu hatası vermeyi bırakabilir.

Uygulama Tercihlerinizi Sıfırlayın

Eğer daha önceden Instagram uygulaması için birtakım ayarlar yaptıysanız bunlar da Instagram durduruldu hatası almanıza sebebiyet verebilir. Yaptığınız ayarlar eski sürümde çalışıyor olsa da gelen bir güncelleme bu soruna yol açmış olabilir.

Uygulama tercihlerinizi sıfırlamak Instagram’ın kendi default ayarlarının geri gelmesine yardımcı olarak hatayı ortadan kaldıracaktır.

Sıfırlama işlemini yapabilmek için telefonunuzun Ayarlar bölümüne gidin ve buradan Uygulamalar kısmını seçin.

Ardından sağ üst tarafta bulunan üç noktaya dokunun ve Uygulamaları Sıfırla kısmına dokunun. Bu sayede tüm uygulamalar kendi olmaları gereken ilk ayarlarına geri döneceklerdir.

Instagram’ı Silip Yeniden Yükleyin

Instagram’ın durduruldu hatasını düzeltmek için pratik çözümlerden biri de telefonunuzdan Instagram’ın uygulamasını kaldırıp daha sonra yeniden geri yükleme yapmanızdır.

Bunun için uygulamaya basılı tutun ve Kaldır seçeneğine dokunun. Kaldırıldıktan sonra da Appstore ya da Google Play Store’a giriş yapıp buradan Instagram’ı tekrardan indirin.

Eğer uygulamayı bu yolla kaldıramıyorsanız telefonunuzun Ayarlar bölümüne girin ve buradan Instagram’ı bulup durdurmaya zorla ve kaldır butonlarına dokunun. Bu sayede uygulama telefonunuzdan silinmiş olacaktır.