Instagram DM Görüldü Kapatma Nasıl Yapılır? Yapılır mı?

Instagram DM (Direct Message) Nedir ?

Instagram uygulaması 2010 yılında piyasaya sunulmuş olup, bu zamana kadar popülaritesi günden güne artan bir uygulamadır. Uygulama içerisinde fotoğraf ve video paylaşımları yapılırken, kullanıcılarına sunulan DM özelliği sayesinde kolaylıkla mesajlaşmaya da imkân tanımaktadır. Çeşitli sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi Instagram uygulamasında da mesajı gördüğünüz anda karşı tarafa, görüldü geri bildirimi gitmektedir. Peki Instagramda DM görüldü kapatma özelliği mevcut mudur? 

Instagram DM Görüldü Kapatma

Instagram uygulaması, kullanıcılarına her geçen gün yeni özelliklerini tanıtmaktadır. Kullanıcıları tarafından oldukça fazla rağbet gören bu uygulamanın ilk versiyonu IOS işletim sistemine sahip cihazlar için tasarlanmış olup, yoğun ilgi ile karşılaşınca Android cihazlara da uyumlu olacak şekilde güncellenmiştir. Fotoğraf ve video paylaşımının yanında, DM yoluyla mesajlaşma özelliği de oldukça fazla kullanılmaktadır. Ancak, bazı durumlarda kişiler mesajı görmek isterken, mesajın görüldüğünü karşı tarafın bilmesini istemezler. Instagram DM görüldü kapatma özelliği henüz mevcut değildir ancak güncellemeler ile gelebileceği tahmin edilmektedir. Bu durumda yapılacaklar şu şekilde özetlenebilir;

  • Instagram uygulaması içerisinde mesaj geldiği anda, bu mesajı bildirim panelinden göremiyorsanız yapmanız gereken şey basittir.
  • Instagram DM bölümüne giriş yapılır. Bu bölümde Wi-Fi ve mobil verinizi kapatarak internet bağlantınızı kesmeniz gerekmektedir.
  • İnternet bağlantınızı kestiğiniz takdirde istediğiniz kişinin mesajına girip okuyabilirsiniz. Bu durumda mesajını okuduğunuzu karşı taraf görmeyecektir. 

Instagram Dm Hakkında 

Sosyal medya uygulamalarının güncellemeleri genellikle kullanıcıların istek ve beklentileri göz önüne alınarak yapılırken bazen de kullanıcılar tarafından büyük tepki toplamaktadır. DM görüldü özelliği de böyledir. Kişi, mesajı okuduğu zaman, karşı tarafa giden geri bildirim nedeniyle cevap verme zorunluluğu hissetmektedir. Bu aşamada Instagram mesajlarda görüldü kapatma özelliğini sunan çeşitli uygulamalar da bulunmaktadır. Bu uygulamaların güvenilirliği kanıtlanmadığından dolayı çok fazla tavsiye edilmemektedir.