Instagram Dilini 6 Adımda Değiştirme

Instagram günümüzde en büyük sosyal medya platformlarından biridir ve farklı bölgelerden, etnik kökenlerden ve kültürlerden insanları bir araya getiriyor. Instagram ayrıca farklı geçmişlere sahip kişilerin bağlantı kurması ve ilgi alanlarını paylaşması için de bir ağ sunarak insanları ortak paydada birleştiriyor. Dolayısıyla Intagram bu platformda içeriklere uygulama veya masaüstü tarayıcınız aracılığıyla erişirken birden çok dilde göz atmanıza ve paylaşmanıza olanak tanımaktadır. Böylelikle, kendinizi daha iyi ifade etmek adına Instagram’ınızın dilini değiştirmek istiyorsanız, bunu nasıl yapabileceğinize dair adım adım bir kılavuz sizler için aşağıda verilmiştir.

Son günlerde Instagram’ın yapmış olduğu bazı güncellemeler sonucunda bazı cihazlarda dil ayarlarının değiştiği görüldü ve Instagram dilinin İngilizce olarak kullanılmaya başlaması ile “Instagram dil ayarları nasıl yapılır” sorusu en sık arananlarda biri haline geldi. “Instagram dili nasıl değiştirilir” sorusuna yanıt olması adına bu konuyu sizler için açıklığa kavuşturduk.

Buna ek olarak Instagram hesabınızdaki dil ayarlarınızı bir cihazda değiştirmek, diğer cihazlardaki dil ayarlarını değiştirmemektedir. Ayrıca Facebook veya Instagram'da dil ayarlarınızı değiştirmek, bilgisayarınızdaki, telefonunuzdaki veya diğer cihazlarınızdaki dil ayarlarını etkilememektedir. Android ve iPhone için Instagram dil ayarlarını değiştirme işlemini sizin için aşağıda açıkladık.

Danca, Farsça, Fince, Fransızca, Almanca, Yunanca, İbranice, Macarca, Endonezce, İtalyanca, Japonca, Korece, Malayca, Norveççe, Lehçe, Afrikanca, Arapça, Bulgarca (sadece Android), Kanada Fransızcası (sadece Android), Çince, Hırvatça, Çekçe, Geleneksel Çince – Hong Kong, Türkçe, Ukraynaca, Vietnamca, Portekizce, Rumence, Rusça, Slovakça, İspanyolca, İsveççe, Tagalog ve Tayca Instagram’ın sunmuş olduğu dil seçenekleri arasında yer alır.

Android ve Tarayıcıda Dil Değiştirme Adımları

Android veya iOS'ta Instagram dil ayarlarını değiştirme

  1. Android veya iOS cihazınızda Instagram uygulamasını açın.
  2. Sağ alttaki profil simgesine dokunun.
  3. Sağ üst taraftaki menüye dokunun.
  4. Alttaki Ayarlar'ı seçin.
  5. Hesaba dokunun.
  6. Dil üzerine dokunun ve mevcut diller listesinden seçim yapın.

 

Tarayıcıda Instagram için dil ayarlarını değiştirin

  1. Sağ üstteki profil resminize tıklayın.
  2. Profilinizi seçin.
  3. Aşağıya doğru kaydırın ve bir dilin yanında bir açılır simge görmelisiniz.
  4. Üzerine tıklayın ve tercih ettiğiniz dili seçin.