Instagram’dan Facebook’a Fotoğraf Nasıl Yüklenir?

Facebook, yıllardır en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer almaktadır. Sadece bireysel kullanıcılar değil, işletmeler de Facebook uygulamasını sıkça kullanır. Platform üzerinden mesaj, gönderi ve daha birçok şey kolaylıkla yapılabilmektedir. Ayrıca reklam dışında birçok özelliğinin ücretsiz olması, Facebook uygulamasının daha çok kullanılması sağlamaktadır. Ücretsiz olan durumlardan biri de Instagram’dan Facebook’a fotoğraf yükleme işidir.

Facebook gibi ücretsiz olan Instagram uygulaması da günümüzde milyarlar tarafından kullanılmaktadır. Instagram, Facebook uygulamasından farklıdır. Genellikle fotoğraf ve video gönderileri üzerinden sistem ilerler. Özellikle işletmelerin en çok tercih ettiği sosyal medya uygulamasıdır.

Dünya çapında Facebook kullanan kişiler, çoğu zaman Instagram uygulaması da kullanır. Dolayısıyla bir platformda paylaştıklarını diğer platformda da paylaşmak ister. Bunun için de dakikalarca uğraşmak yerine kısa yollar arar.

Instagram Gönderisi Facebook’a Nasıl Yüklenebilir?

Günümüzde birçok sosyal medya uygulaması bulunmaktadır. Rekabetin fazla olmasından dolayı bazı kişiler, uygulamaları satın alarak rekabeti en aza indirmeye çalışır. Bunlardan biri de Facebook’tur. Facebook, Instagram uygulamasına talebin fazla olduğunu görmüş ve Instagram uygulamasını satın almıştır. Bu sayede kullanıcılar, gönderi paylaşımlarında ve uygulamaları birbirine bağlama konusunda birçok kolaylık yaşamıştır.

Instagram’dan Facebook’a fotoğraf yüklemek için şu aşamalar sırasıyla yapılmalıdır:

1.Öncelikle Instagram hesabına giriş yapılmalıdır.

2.Ekranın alt kısmında bulunan “+” simgesine basılmalıdır.

3.Simgeye basıldığında telefonun galerisine yönlendirme yapılır. Ekranda galeri açılır.

4.Galeride paylaşılmak istenen video ya da fotoğraf seçilmelidir.

5.Gönderimi seçimi yapıldıktan sonra gönderiyi düzenlemek için bir arayüz açılır. Buradan gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra “İleri” butonuna basılmalıdır.

6.Ekranda yeni bir sayfa açılır. Sayfanın alt kısmında bulunan “Facebook” butonuna tıklanmalıdır.

Böylelikle seçilen video ya da fotoğraf, hem Facebook hem de Instagram uygulamasında aynı anda paylaşılmış olacaktır.

Instagram ve Facebook’ta Aynı Anda Gönderi Paylaşmanın Avantajları

Binlerce kişi ve işletme, Facebook ve Instagram uygulamaları kullanarak milyonlara hitap etmek fırsatı bulur. İşletmeler, kurumsal hale gelir ve hizmet ağı genişler. Kişiler ise kısa sürede ün kazanır. Bunların olabilmesi için düzenli gönderi paylaşımı çok önemlidir. Düzenli olarak, kullanıcıların isteği doğrultusunda gönderi paylaşılmazsa takipçi sayısının artması mümkün değildir.

Gönderimi paylaşımında zamandan tasarruf sağlamak da önemlidir. Örneğin; Instagram’dan Facebook’a fotoğraf yüklemek için gerekli aşamalar sırasıyla yapıldığında tek bir uygulama üzerinden anlık paylaşım yapılmış olunur. Fotoğraf düzenleme işlemleriyle fazladan uğraşılmamış olunur.

Peki, zamandan tasarruf sağlanmasının ne yararı var? Sosyal medya üzerinden elde edilen kazançlar arttırılabilir. Gönderide harcanan zaman, müşterilerle konuşmak için kullanılabilir. Farklı projeler için düşünme fırsatı bulunur.

Bunun yanında sosyal medya hesaplarının kullanımı kolaylaşır. Tek bir gönderi ve uygulama üzerinden gösterilen ilgi görülebilir. Bu sayede hangi gönderiler üzerinden devam edilmesi gerektiği fark edilir.

Instagram’dan Facebook’a fotoğraf yüklemenin daha birçok avantajı söylenebilir. Burada önemli olan aşamaları doğru yapmaktır.