Instagram’daki İçeriklerimi Nasıl Silmeden Gizlerim?

Instagram’daki içeriklerinizi saklamak istediğinizde görselleri silmeden bunu yapabilirsiniz. Sonrasında istediğiniz gibi bu içerikleri görüntüleyebilir ya da tekrardan paylaşmak istediğinizde sakladığınız yerden çekebilirsiniz. Bu içeriğimizde sizlere, Instagram’daki içeriklerimi nasıl silmeden gizlerim, sorusunun yanıtını vereceğiz. Eğer isterseniz tekrardan içeriği geri alıp paylaşma özelliğinden de bahsedeceğiz.

Instagram İçerik Arşivleme

Instagram içerik arşivleme işlemi önceden paylaştığınız ve silmeden kolayca fotoğrafları arşivleyebilirsiniz. Bunun için izlenmesi gereken yol şu şekildedir:

İlk olarak profilinize girmelisiniz. Buradan kaldırmak istediğiniz içeriklere bir göz attıktan sonra sağdan üç nokta menüsünü açmanız gerekmektedir.

Burada yer alan Arşivle seçeneğine dokunduğunuzda seçtiğiniz görsel arşive gidecektir. Bu sayede içeriklerinizi takipçileriniz dahi profilinizde görmeyecektir.

İçeriği Geçici Bir Süre Arşivleme

Instagram’ın kullanıcılarına sunduğu özelliklerden biri de içeriğin geçici bir süreliğine arşivlenmesidir.

Fotoğraf ya da videolarınızı geçici bir süreliğine arşive kaldırıp ardından arşivlenen içeriği geri alabilirsiniz. İstediğiniz şekilde içeriklerinizi istediğiniz bireylere görünür hale getirmeniz her zaman için mümkündür.

Instagram’da Arşivlenen İçeriği Geri Alma

Arşive kaldırdığınız bir görseli tekrardan profilinize yüklemek istediğinizde arşivden geri alma işlemi uygulamanız gerekmektedir. Bunun için:

  • Tekrardan direkt olarak Arşiv bölümüne dokunmalısınız. Üç noktanın yer aldığı menüde bu kısmı göreceksiniz.
  • Sonrasında burada bulunan Gönderiler seçeneğine dokunmalısınız.
  • Geri almak istediğiniz içeriğin köşesindeki üç noktaya dokunarak ‘Profilde Göster’ seçeneğine dokunun.
  • Bu şekilde içeriğiniz yeniden profilinize geri yüklenecektir.

İçeriklerinizi bu şekilde Instagram hesabınızın içerisinde saklayarak telefonunuzda yer kaplamasını engelleyebilirsiniz. Buradaki içeriklerinizi sadece siz görüntüleyebildiğiniz için telefon galerinizden farksız şekilde kullanılabilmektedir.

Görsellerinizi arşivde saklamak için içeriklerinizi paylaşırken ‘Sadece Ben’ özelliği ile paylaşıp sonrasında bunları arşive kaldırmanız gerekmektedir. Bunun için:

  • İçeriği paylaşırken ekrandaki görünürlük kısmını ‘Sadece Ben’ şeklinde değiştirmelisiniz.
  • Sonrasında da içeriği üst tarafta açıkladığımız arşivleme seçeneğini kullanmalısınız.