Instagram’daki Hikaye İzlenme Sırası Nasıl Belirleniyor?

Instagram’daki hikaye izlenme sırası nasıl belirleniyor, sorusunu merak edenler için bunun nasıl bir algoritma yapısının olduğunu araştırdık.

Hikayenizde bazı kişilerin size baktığını sonra da bunun farklı bir sıralamasının olduğunu görebilirsiniz. Her zaman aynı kişiler sürekli olarak baktığınızda aynı sırada yer alıyor olabilir. Bu da kafanızı karıştırmış olabilir.

Örnek olarak bir kullanıcı sürekli olarak en altta ve başka bir kullanıcı sürekli olarak en üstte karşınıza çıkıyor olabilir. Bu durumda neden bunun böyle olduğunu merak etmenizden daha doğal bir şey olamaz.

İşte İnstagram’daki hikaye izlenme sırası nasıl belirleniyor, sorusunun yanıt:

Sıralamada yer alan bireylerin hesaplarına ne kadar çok girerseniz o kadar üstlerde yer alır. Bu kişi hikayenizi ilk ya da son izleyen olmasa da sürekli olarak üstlerde yer alacaktır. Çünkü Instagram onu ne kadar stalkladığınızı bilmektedir.

Hikayeyi ne zaman paylaştığınız bir başka izlenme sıralamasını etkileyen faktördür.

Bunun dışında bir de diğer kişilerle aranızda karşılıklı olarak ne kadar etkileşimin bulunduğu da hikaye izlenme sıralamasında önemli bir rol oynamaktadır.

Yani diyelim ki attığınız fotoğraflar, beğenilerde sıklıkla karşılıklı olarak etkileşimde olduğunuz birbirinizi kendi içeriklerinizde etiketlediğiniz ya da yorumlarda etiketlediğiniz bir kullanıcı var. Bu kullanıcı daima en üstlerde karşınıza çıkacaktır. Hikayenizi ne zaman izlediği önemli değildir.

Buradan da anlaşıldığı üzere kendinize Instagram’daki hikaye izlenme sırası nasıl belirleniyor sorusunu sormanız çok doğal bir durumdur. Çünkü gerçekten de fark ettiğiniz üzere bireyler izledikleri anda listeye izlenme sırasına göre önce izleyenden sonra izleyene doğru sıralanmamaktadır.

 Baktığınızda bazı kişilerin saatler sonra izlemesine rağmen en ortalarda yer aldığını görebilirsiniz. Zaten pek çok kişi bu sorunun yanıtını gözlemlerine dayanarak merak etmektedir.

Instagram Hikaye İzlenme Sırası

Instagram’daki hikaye izlenme sırası nasıl belirleniyor, sorusunu merak etme nedenlerinizden biri bir kullanıcının sizin hikayelerinize ne zaman baktığını belirlemek amacı ile merak ediyor da olabilirsiniz. Ancak kesin bir zamanlama belirleyebilmeniz mümkün olmamaktadır.

Bu konuda yapabileceğiniz şey kullanıcının bir süre hikayelerinize ne kadar baktığını takip altına almaktır. Bu takip sırasında her listeye baktığınızda ne zaman o kişi listeye eklenmişse o zaman net bir zaman belirleyebilirsiniz. Bu kişinin eklendiği saniye net olarak hikayenize baktığı saniyedir.