Instagram’da Veri Tasarrufu Nasıl Yapılır?

İnternet paketinizin hızlı bir şekilde bitmesine neden olan noktayı tespit etmek için analiz yöntemini kullanabilirsiniz. Bunun için Instagram size gün içerisinde ne kadar saati Instagram’da geçirdiğinizi saati saatine bir grafik şeklinde belirtmektedir. Bunun için;

  • İlk olarak yapmanız gereken profilinize giriş yapmak
  • Sonra sağ köşede yer alan üç nokta işaretine dokunarak en alt tarafta yer alan Ayarlar bölümüne dokunarak bu kısma giriş yapın.
  • Buradaki Hareketlerin seçeneğine dokunduğunuzda gün içerisinde ya da bir ayda toplamda Instagram’da saati saatine ne kadar zaman harcadığınızı tespit edebilirsiniz.

Bu sadece internet paketinizin ya da internet kullanım hakkınızın ne kadar çoğunun aşağı yukarı Instagram yüzünden azaldığını anlamanıza değil aynı zamanda Instagram’a bağımlı bir yaşam geçirip geçirmediğinizi de tespit etmenize yardımcı olacaktır.

Instagram Veri Tasarrufu Modu

Instagram gerçekten de pek çok akıllı telefonda çok fazla veri harcayabilmektedir. Bu görüntü ayarları, yüklenme hızı vb. pek çok nedenden ileri geliyor olabilir. Instagram’ın harcadığı veri miktarını düşürmek için Instagram’da veri tasarrufu nasıl yapılır, sorusunun yanıtını sizlere aşamaları ile birlikte vereceğiz;

  • İlk olarak profilinize girerek buradaki üç nokta bölümüne dokununuz (sağ üst köşedeki)
  • Sonra buradan Ayarlar kısmına dokunup karşınıza açılan listeden Hesap kısmına giriş yapın.
  • Ardından Hücresel Veri Kullanımı adlı yere dokunun ve buradaki Veri Tasarrufu Modunu etkinleştirin.

Bundan sonra Instagram mümkün olduğunca en az şekilde veri harcamanız için size yardımcı olacaktır. Eğer bu şekilde kullanımınızda bazı aksaklıklar çıkardığı gibi bazı rahatsız edici durumlara maruz kalırsanız o halde WiFi kullandığınız zamanlar veri tasarrufu modunu geriye alıp sonradan yeniden mobil veriye geçtiğinizde etkinleştirebilirsiniz.

Veri tasarrufu modunu kapatmak için de aynen açmak için size açıkladığımız adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.