Instagram’da Takibi Bırakanlar 2 Adımda Nasıl Görülür ?

Instagram sizin takip ettiğiniz ancak takibinize geri dönmeyen ya da sizi takip etmeyi bırakanların, bir diğer deyişle unfollow edenlerin detaylı bilgilerini sizinle paylaşmaz. Takipçi sayısını önemseyen veya bu konuda meraklı olan Instagram kullanıcıları için bu içeriğimizde sizi Instagram’da takip etmeyi bırakanları görmeküzerine 2 yöntemi açıklıyoruz.

Instagram’da unfollow eden kullanıcıların verilerine erişmek mümkün değil çünkü diğer pek çok sosyal medya uygulaması gibi Instagram da bu verilere erişiminize izin vermiyor. Siz de Instagram gibi platformlarda sahip olduğunuz takipçi sayısını önemseyen biriyseniz, takip ettiğiniz birinin sizi unfollow etmesi gibi durumlarda bu kişiyi öğrenmek istemeniz gayet normaldir. Bunun için iki ana yol mevcuttur. 

Instagram’da Takibi Bırakanları Uygulama İle Bulmanın Yolu

1. Yöntem: Instagram Takibi Bırakanlar Uygulaması Yardımı Alın.

Bir uygulamadan yardım almak Instagram verilerinizi Instagram dışında bir uygulamaya sunmuş olduğunuz için, Instagram’da sizi takip etmeyi bırakan kullanıcıları tespit etmek adına pek güvenli bir yol değildir.  Ancak tüm risklere rağmen uygulamaları kullanmak isteyenler için hemen açıklayalım. Sizi takip etmeyi bırakan kullanıcıları tespit etmeniz için hem iOS’ta hem de Android’de üçüncü parti uygulamaları yer almaktadır. 

İos için Uygulamayı Hemen İndirin

Android için Uygulamayı Hemen İndirin

  • iOS işletim sistemi için Reports Pro uygulaması, Android için ise FollowMeter uygulamasını indirin ve cihazınıza kurulumunu yapın. 
  • Sonrasında indirdiğiniz uygulamanın Instagram hesabınıza erişimini onaylayın. 
  • Uygulama üzerinden Instagram’a giriş yapın
  • Unfollowers sekmesine girerek kimin Instagram takibi bıraktığını görme ve ayrıca New Followers sekmesinden de sizi yeni takip etmeye başlayanları görmeniz mümkündür.

2. Yöntem: Instagram’da kendi profilinizi inceleyin. 

Sizi Instagram’da unfollow edenleri bulmanın yolları arasındada kendi profilinize girerek sizi takip edenlerin listesine hızlıca göz atmak ve kimin değiştiğini görmektir. Böylece sizi takip etmeyi bırakanları bulmak biraz uzun sürse de en güvenli yoldur. 

Eğer bir uygulama aracılığıyla takip etmeyi bırakanları bulmaya çalışırsanız Instagram bilgilerinizi erişime açmış oluyorsunuz. Elbette bu verilerin kimin elinde olduğu veya olabileceği belli değildir. Bu sebeple günümüzde hayatın Instagram’da aktığını düşünürsek, hayatınızın tüm detaylarının farkında olmadan resmi olmayan uygulamalar kullanılmasını istemezsiniz. 

Stalk Yaparak Takibi Bırakanları Bulma

Burada biraz yöntem el ile manuel profilleri gezmeniz ile olmaktadır. Kendi hesabınızda sizi takip edenleri tek tek aramaktansa şüpelendiğiniz kullanıcının profilini ziyaret ederek ve stalklayarak bulabilirsiniz. Yöntemler bu şekildedir; 

  • Şüpelendiğiniz kişini profiline girin,
  • Kişinin takip ettiği kişilere tıklayın,
  • Orada ilk başlarda sizin olmanız gerekmektedir eğer yoksanız sizi takip etmiyor demektir.

 

Instagram Stalk Uygulamaları Güvenli mi ?

Her ne kadar bu uygulamalar işinize yaramış olsada sonuç olarak kullanıcı bilgilerinizi 3. kişiler ile paylaşmış olacaksınız. Her ne kadar da bu uygulamara profil bilgileriniz girmeniz sakıncalı olmuş olsada sizin ile paylaştığımız Reports Pro uygulamasını kullanan yüzbinlerce kullanıcı mevcut. Uygulamayı kullanan kullanıcılardan genellikle bir şikayet bulunmamaktadır. Bu nedenle sizlere örnerdiğimiz uygulamayı gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz fakat kullanım yaptıktan sonra hesabınızın şifresini değiştirerek uygulamadan çıkış yapmanızı tavsiye ederiz.

 

Diğer makale konumuz olan Instagram İzlenme Arttırma Taktikleri başlıklı makalemizi linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.