Instagram’da Sessize Alınan Hesap Nasıl Açılır?

Instagram’da güvenlik kuralları gereği sunulan hizmetlerden biri de uygulama üzerinden dilediğiniz kullanıcıyı sessize alabilmek şeklindedir. Bu işlemi tüm hesap kullanıcıları istedikleri hesaba uygulayabilmektedir. Bu şekilde bir işlem gerçekleştirdikten sonra bunu geri almak üzere Instagram’da sessize alınan hesap nasıl açılır, merak ediyorsanız bunun için içeriğimizin devamını okuyun.

Instagram’da Sessize Alınan Hesap Nasıl Açılır? 2021

Instagram uygulaması üzerinden birini sessize aldığımız zaman bu kişi ile ilgili hiçbir bildiri bize gelmez. Kişinin paylaşımlarını Ana sayfa veya başka yerlerde görmeyiz. Instagram yapay zekası artık bu kişinin sizi rahatsız ettiğini bildiği için onunla ilgili olan hiçbir içeriği sizin karşınıza çıkarmayacaktır.

Bu işlem sayesinde karşı tarafı takipten çıkmak zorunda kalmazsınız. Takipten çıktığınızda karşı tarafın bundan haberi olacağı için bunu sessize alma işlemi sayesinde engelleyebilirsiniz.

Bununla beraber ilgili kişiyi sessiz aldığınıza dair karşı tarafa da haber bildirisi gitmemektedir. Bu kişi sizin onu sessize aldığınızın farkında olmayacaktır.

Bir süre sonra sessize alma işlemini geri almak istiyorsanız çok kolay bir şekilde bu birkaç ayar ile gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram Sessize Alınan Hesabı Açma

Instagram sessize alınan hesabı açma işlemini gerçekleştirmek için Profilinize mobil uygulamanız üzerinden giriş yapmalısınız.

Ardından burada yer alan Ayarlar bölümüne girip Gizlilik sekmesini açmanız gerekmektedir.

Gizlilik ayarları içerisinde tüm sessize aldığınız hesapların bir listesi bulunmaktadır. Bu kısım ‘Sessize Alınan Hesaplar’ şeklinde adlandırılmıştır.

Buradaki listede sessize alma işlemini geri almak istediğiniz kullanıcının isminin yanında yer alan çarpı işaretine dokunmanız yeterli olacaktır.

Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra artık Ana sayfa, Reels, Keşfet gibi bölümlerde bu kişinin ürettiği içeriklerin tamamı karşınıza çıkacaktır.

Tıpkı sessize alma işlemi sonrasında karşı tarafa bildiri gitmediği gibi bunu geri alma işleminizden sonra da karşı tarafa herhangi bir bildiri gitmemektedir.

Instagram’daki tüm işlemlerin bir günlük limitinin olduğunu da unutmamalısınız. Bu nedenle gün içerisinde birkaç defa sessize alma ve sessizi kaldırma işlemleri yapmamalısınız. Bu şekilde hareket ederseniz Instagram size hesap sessize alma konusunda bir süre cezası verebilir.