Instagram’da Reklam Verirken Dikkat Etmeniz Gereken Kurallar

Firmaların kendini tanıtabilmek ve müşteri akışı sağlayabilmek için tercih ettiği yöntemlerden bir tanesi olan reklamlar, dünya genelinde en çok kullanılan sosyal mecralardan biri olan Instagram üzerinden yapıldığı takdirde firma sahibine büyük bir getiri sağlamaktadır.

Instagram reklam verme, pek çok firmanın ön plana çıkabilmek adına yaptığı işlemlerden bir tanesidir. Televizyon reklamlarından çok daha etkili olan Instagram reklamları, oldukça geniş bir kitlenin reklamınızı görmesine vesile olacaktır. Instagram reklamları, hem uygun fiyatlı hem de etkili reklam seçenekleri arasında yerini almaktadır. 

Instagram reklam verme işlemi yapmak isteyen bireyler, verdikleri reklamın çok daha etkili olabilmesi için bazı hususlara dikkat etmelidir. Instagram üzerinde görülen reklamların sıradan olması, potansiyel müşterilerinizin dikkatini çekmeyecektir. Buna ek olarak reklam verirken kitlenizi hedef almanız gerekmektedir. 

Instagram’a Reklam Verirken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Firmanızı başarılı bir şekilde ön plana çıkartmak için Instagram reklam verirken dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Aksi halde, verdiğiniz reklamlar firmanızı başarıya ulaştırmak için yeterli olamayacaktır. Aşağıdaki listeye göz atarak reklamlarınızın daha etkili olabilmesi için göz önünde bulundurmanız gerekenler hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 

  1. Öncelikle reklamınızın tasarımına dikkat etmelisiniz. Zira hiçbir insan reklamlardan hoşlanmaz. Reklamlarınızın incelenmesini sağlamak için farklı renk ve görsellerden yardım alabilir ve ilgi çekici reklam tasarımları yapabilirsiniz. 
  2. Firmanızın hangi kitleye hitap ettiğini tespit etmeli ve buna göre reklamınızı oluşturmalısınız. Bu noktada hedef kitlenize odaklanmalısınız. Çünkü herkese hitap etmeye çalışmak hem zor hem de kafa karıştırıcı olabilir. 
  3. Reklam bütçenize karar vermelisiniz. Eğer plansız bir şekilde Instagram’a reklam verirseniz, reklamlara harcadığınız para zarar etmenize sebebiyet verebilir. 
  4. Reklam görsel veya videosunun altına mutlaka açıklama yazısı eklemelisiniz. Ancak oluşturduğunuz yazının gereksiz uzunlukta olması, insanların açıklamayı okumadan geçmesine sebep olacaktır. 
  5. Reklamınızın iyi bir çözünürlük seviyesinde olması büyük bir önem arz etmektedir. Eğer görsel boyutunu ve çözünürlüğü iyi değilse, insanlar firmanızın profesyonel olmadığını düşünecektir. 

Yukarıda belirtilen hususlara dikkat ederek reklamlarınızı oluşturmanız, firmanızın bilinirlik oranının verimli bir şekilde artmasına yardımcı olacaktır. Belirtilen Instagram reklam verme kuralları, sosyal medyanın gücünü arkanıza almanıza ve firma trafiğinizi arttırmanıza vesile olacaktır.  

Instagram’a Reklam Vermenin Faydaları Nelerdir?

Instagram platformuna reklam vermenin pek çok getirisi bulunmaktadır. Hem firmanız hem de markanız için önemli olan Instagram reklamları, doğru kullanıldığı takdirde firmanızı olumsuz etkilemeyecektir. Bu noktada Instagram reklam verme taktikleri konusunda bilgi sahibi olmanız oldukça önemlidir. Belirtilen taktiklere dikkat edilmesi durumunda karşılaşacağınız avantajlı durumlar aşağıdaki listede belirtilmektedir. 

  1. Instagram’a reklam vermek, televizyona reklam vermeye göre çok daha etkilidir. 
  2. Hedef kitlenize en kolay şekilde erişim sağlayabilmenizi sağlar. 
  3. Instagram reklamları, pek çok reklam türüne göre daha ucuzdur. 
  4. Instagram reklamı verirken pek çok konuda filtreleme yapma şansınız olur. Böylelikle reklamların kontrolü tamamen sizdedir. 
  5. Reklamınızın hangi yaş aralığındaki kullanıcılara gösterileceğini seçebilmeniz mümkündür. 
  6. Verdiğiniz reklamı istediğiniz zaman kaldırabilir veya güncelleyebilirsiniz. 
  7. Instagram reklamları, yalnızca aktif kullanıcılara gösterildiği için ödediğiniz reklam bedeli %100 oranında getiri sağlayacaktır. 
  8. Instagram reklamı verdiğiniz zaman yalnızca Instagram’a ödeme yapmanız yeterli olacaktır. Reklam ödemelerinde aracı, reklamcı, temsilci gibi ek masraflar bulunmamaktadır.