Instagram’da Kaç Kişi Takip Edilebilir?

Instagram uygulaması üzerinden maksimum ne kadar kişiyi takip edebileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Bu durumun bilinen en yaygın nedeni bazı kullanıcıların ‘maksimum takipçi sayısına ulaştınız’ gibi uyarılar ile karşı karşıya kalmasıdır. 

Bunun gibi pek çok kullanıcı zaman zaman Instagram’ın limitlerine takılmaktadır. Instagram uygulamasında takip limiti 7500 kişi olarak belirlenmiştir.

Bunan fazlası olduğunda artık uyarı alınmaktadır. Bunun en büyük nedenlerinden biri de spam hesaplarının önlenmesidir. Bunun dışında bir başka limit de saatlik olarak bulunmaktadır. 

1 saat içerisinde en çok 160 kullanıcı profili takip edilebilmektedir.

Instagram Beğeni Limiti Ne Kadardır? 

Instagram limitlerinin arasında bir de saatlik beğeni limiti bulunmaktadır. Bu da yine spam hesapların engellenmesi için alınan bir güvenlik önlemidir. 

1 saat içerisinde en çok 300 gönderiyi beğenebilirsiniz. Bundan daha fazlası olduğunda spam hesp olarak algılanabilirsiniz. 

Bu şekilde algılanmamak için hem beğeni hem de takip limitlerine dikkat etmeniz çok önemlidir. 

Instagram Yorum Limiti Ne Kadardır?

Spam hesap olarak algılanmamak için beğeni ve takip dışında dikkat edilmesi gerekenlerden biri de Instagram yorum limitidir. 

Bir yorum yazarken bunun 2200 karakter ile sınırlı kalması gerekmektedir. Kullanıcı adı olarak da en çok 30 karakter girme sınırı bulunmaktadır. 

Her bir saat dilimi içerisinde de en çok 200 yorumun atılması normal kabul edilmektedir. Bundan daha fazla yorum atılmamasına dikkat edilmelidir. Aksi halde Instagram tarafından uyarı metni gönderilebilir.

Instagram Limitleri 

Instagram limitleri arasında yer alanlardan biri de Profil bölümünde yer alan bio bölümüne girilebilecek maksimum karakter sayısı şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Bu kısma en fazla 150 karakter girilebilmektedir. 

Bunun dışında bir başka Instagram limiti hashtag limitidir. Bir gönderinin alt kısmında yer alan etiketlerden maksimum 30 tane yapılabilmektedir. 

Direk mesajlar (DM) için herhangi bir limit belirlenmemiştir. Bir kullanıcıya ilk kez mesaj gönderdiğinizde bu link paylaşımı olmamalıdır. Bunun dışında bot gibi aynı mesajı birçok hesaba göndermiş olmanız da Instagram’ın dikkatini çekecektir.

Yeni hesapların ise günlük toplamda 500 işlem yapması beklenmektedir. Bu işlemler yorum, takip etme, takip bırakma ve beğeninin toplamlarıdır.

Instagram’da beni engelleyenleri nasıl görebilirim, adlı içeriğimiz de ilginizi çekebilir!