Instagram’da Grup Nasıl Kurulur?

Instagram uygulaması üzerinde daha farkında bile olmadığımız inanılmaz özellikler var ve her biri eğlenceyi katlamak için yapılan güncellemeler ile her geçen gün daha da arttırılmaktadır. Bunlardan biri de Instagram’da grup kurarak arkadaşlarınız ile eğlenmeyi içerir. Peki, Instagram’da grup nasıl kurulur?

Öncelikle grup kurduğunuzda en sevdiğini her insana toplu bir şekilde mesaj gönderebilirsiniz. Herkes gönderiyi aynı anda göreceği için üzerine bir süre sohbet kurulabilir ve çok eğlenceli zaman geçirilebilir. Aynı şekilde ses dosyası ve fotoğraf gönderme imkanınız da bulunmaktadır. Ancak henüz bir grup içerisinde herkesin sesli bağlantı ya da görüntülü bağlantı kurma şansı bulunmamaktadır. Pek çok uygulama ise günümüzde sesli ve görüntülü bağlantı özelliği getirdiğine göre yakın zamanda belki de Instagram gruplarında da bu özelliğin aktive edildiğini görebiliriz.

Instagram grubunun özelliklerine geri dönecek olursak diğer gruplarda olduğu gibi moderatör ya da yönetici tayin etmek mümkün olmamaktadır. Sadece grubu kuran kişinin birilerini ekleme ve çıkarma yetkisi vardır.

Instagram Grubu Nasıl Kurulur?

Instagram’da grup nasıl kurulur, diye merak edenler için bu işlemin basamaklarından söz edelim.

İlk olarak Direkt Mesajlar (DM) bölümüne ana sayfayı sağa kaydırarak geçiş yapın.

Sonra yukarıda yer alan Artı simgesine dokunun.

Ardından karşınıza grup açma ekranı gelecek. Bu aşamada grupta olmasını istediğiniz kişileri tek tek bularak eklemeniz gerekmektedir. Arama çubuğuna kullanıcı adlarını yazarak hesap bulma işlemini daha pratik bir hale getirmeniz de mümkün.

Bu aşamadan sonra onay vermeniz halinde eklediğiniz tüm herkesin DM bölümünde artık grup yer almaktadır. ‘Selam’ gibi bir mesaj atarak herkese bildiri gitmesini sağlayabilirsiniz.

Instagram DM Grubu Kişi Limiti Nedir?

Instagram’da grup nasıl kurulur, diye merak eden kişiler eğer ki pek çok kişinin yer aldığı çok kalabalık bir DM grubu düşünüyorsa Instagram DM grubu kişi limiti nedir, sorusunun yanıtını bilmesi gerekmektedir.

Instagram tarafından bu duruma getirilen kısıtlama 32 kullanıcı hesabı ile kısıtlanmıştır. 32’den daha fazla kişiyi tek bir DM grubuna ekleyemezsiniz. En az da 2 kişi grup kurmak için yeterlidir. Bu sayıların altı ve üstüne çıkmadığınız sürece rahatlıkla Instagram DM grubu özelliğinden faydalanabilirsiniz.