Instagram’da Etiketlendiğimiz Bir Yerden Etiketi Nasıl Kaldırabiliriz?

Diyelim ki bir kullanıcı sizin hakkınızda bir fotoğraf üzerine, açıklama bölümüne ya da hikayesinde bir şey paylaşıp kullanıcı adınızı etiketledi. Ama siz bundan rahatsız olduğunuz ve Instagram’da etiketlendiğimiz bir yerden etiketi nasıl kaldırabiliriz, sorusunun yanıtını arıyorsunuz. Bunu kendi hesabınız üzerinden kontrol edebilmeniz ve etiketi kaldırmanız gerçekten de mümkün.

Sonuç itibari ile bu sizin kullanıcı adınız olduğu için Instagram kişilik haklarını ihlal etmeyecek şekilde kullanıcıların kendi isimlerinin etiket olarak kullanılmasından rahatsızlık duyabileceklerini düşünerek bunu kaldırabilme imkanı sunmuştur.

Instagram Etiket Kaldırma

Instagram’da adınızın etiketlendiği herhangi bir yerden bunu kaldırabilmek için şu adımları sırası ile takip etmeniz gerekmektedir:

  • İlk olarak etiketlendiğiniz görsele ulaşmalısınız. Eğer yerini hatırlamıyorsanız size gelen bildirileri bulmak için alt kısımda yer alan kalp ikonuna dokunun ve burada etiketlendiğinize dair gelen bildiriyi çıkan listeden bularak dokunun.
  • Eğer bu şekilde zor olacağını düşünüyorsanız ya da alternatif bir yol daha göstermemizi isterseniz Profilinize giriş yapıp burada etiketlendiğiniz fotoğraflar bölümüne dokunmalısınız.
  • Direkt olarak görsel karşınıza çıkacaktır.
  • Görsele giriş yaptığınızda ilk önce bunun profilinizdeki görünürlüğünü kaldırabilirsiniz. Bunun için sağ üst tarafta yer alan Gönderi Seçenekleri bölümüne girin.
  • Bu sekmede karşınıza iki farklı seçenek çıkacaktır. Bunların en üstünde Profilimde Göster seçeneği ve yanında bir buton yer almaktadır. Buradan butonu kapalı hale getirerek profilinizde ilgili görseli gizleyebilirsiniz.
  • Alt kısmında da Etiketi kaldır şeklinde bir yer bulunmaktadır. Buraya dokunup onay verdiğinizde görselden etiketiniz hesabın kullanıcısının profilinden de kalkacak şekilde silinir.
  • Bu sayede etiketlendiğiniz tüm görsellerden dilediğiniz gibi adınızı kaldırabilirsiniz. Ancak eğer ki etiketleme yapan kişi görsele yazı biçimde adınızı vs. yazdıysa bununla ilgili yapabileceğiniz bir düzenleme ne yazık ki yok.

Bu elbette ki yapabileceğiniz hiçbir şey olmadığı anlamına da gelmiyor. Görseli Instagram’a şikayet edip izinsiz şekilde sizin adınızın kullanıldığını belirtirseniz Instagram sizin için gerekeni yapacaktır. Bu konuda daha fazla dikkat çekmek ve işlemleri hızlandırmak adına yakın arkadaşlarınızdan ilgili görseli şikayet etmesini rica edebilirsiniz.