Instagram’da Dondurulan Hesabı Tekrar Geri Açmak!

Instagram’da Dondurulan Hesabı Tekrar Geri Açmak! 

Instagram’da Dondurulan Hesabı Tekrar Geri Açmak!

Instagram’da kullanıcılar birçok faktöre bağlı olarak hesaplarını dondurabiliyorlar. Bir süre sonra da açma talebinde bulunabiliyor. Instagram’da dondurulan hesabı tekrar geri açmak oldukça kolay bir işlemdir. Hesabınızı dondurduktan sonra ilk birkaç saat tekrar giriş yapmaya çalıştığınızda ‘’Kullanıcı Bulunamadı’’ hatasıyla karşı karşıya kalırsınız. Instagram hesabınızın dondurulma işlemi çok kısa bir zaman içerisinde gerçekleşebileceği gibi bu işlem 48 saat gibi uzun bir sürede de gerçekleştirilebilir.

Hesabınızı dondurduktan sonra tekrar açmanız için yapmanız gereken tek işlem hesabınıza tekrardan giriş yapmaktır. Ancak burada dikkat etmeniz gereken çok önemli bir husus bulunuyor. Dondurmuş olduğunuz hesabınızın eğer ki şifresini unutursanız ‘’Şifremi unuttum’’ bölmesinden faydalanamazsınız. Böylelikle hesabınızın tamamen ortadan kaybolmuş olur. Bu sebepten ötürü hesabınızı dondurmadan önce şifrenizi mutlaka bir yere not edin! Hesabınızı tekrardan aktif ettiğinizde hesabınızı nasıl bıraktıysanız o şekilde karşınıza çıkacaktır!

Takipçileriniz, beğenileriniz, yorumlarınız, gönderileriniz ve paylaşımlarınız hiçbir şekilde silinmez ve kaybolmaz. Ayrıca engellediğiniz kişilerin engel durumu da tekrardan aktif olmaz. Böylelikle nasıl bıraktıysanız hesabınızı o şekilde bulmuş olursunuz. Instagram’da dondurulan hesabınız hiçbir şekilde silinmez. Yani siz hesabınızı 1 sene sonra bile açmaya karar verirseniz hesabınız platformdan silinmez. Tekrar hesabınızı açtığınızda dondurduğunuz günkü gibi hesabınız karşınıza çıkar. Ayrıca hesabınızı dondurduktan sonra Instagram hiçbir şekilde verilerinizi başka kişilerle paylaşmaz. Gizlilik protokolleri kapsamında verilerinizi saklar.

 

Instagram Hesap Nasıl Dondurulur?

Instagram hesap dondurma işlemi günümüzde oldukça kolay yapılan ve çok tercih edilen bir yöntemdir. Hesabınızı yapacağınız birkaç pratik işlem neticesinde dondurabilir, dilediğiniz zaman da tekrardan aktif edebilirsiniz. İlk öncelikle hesabınızı dondurmak için yapmanız gereken işlem Instagram hesabınıza giriş yapın. Sonrasında ise sağ üst bölmede yer alan simgeye dokunun. Tıkladıktan sonra profil düzenle seçeneğine tıklayın.

Ekrandan aşağılara doğru inin. Sağ altta ‘’Hesabımı Geçici Olarak Kapat’’ sekmesine tıklayın. Tıklama işleminin ardından Instagram hesabınızı neden kapatmak istediğinizi size soracaktır! Bu soruya uygun bir konu başlığını seçerek işleminize devam edebilirsiniz. Daha sonrasında sistem sizleri ana sayfa atacaktır.

 

Dondurulan Hesabı Tekrar Açma Aşamaları Nelerdir?

Instagram’da dondurulan hesabı tekrar geri açmak oldukça kolay bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Dondurulan hesabınızı tekrardan açmak istiyorsanız yapmanız gereken tek işlem kullanıcı adınız ve şifrenizle Instagram hesabınıza giriş yapmaktır. Bu işlemi yaptıktan sonra hesabınız açılır. Hesabınıza giriş yapma talebinde bulunduğunuzda hesabınız saniyeler içerisinde açılacaktır. Ayrıca hesabınızı nasıl bıraktıysanız karşınıza o şekilde çıkacaktır!

Gönderileriniz ve paylaşımlarınız hesabınızdan hiçbir şekilde silinmez ve kaybolmaz. Böylelikle Instagram verilerinizi saklamış olur. Aynı zamanda bu verileriniz hiçbir şekilde kimseyle paylaşılmaz. Google gizlilik ilkeleri kapsamında korunarak, muhafaza edilir. Dondurulan hesaplarınızın şifresini hiçbir şekilde unutmayın. Şifrenizi unutmanız durumunda hesabınızı tekrardan geri açmanız mümkün değildir!