Instagram’da Beğendiklerimi Nasıl Görürüm, Nasıl Silerim?

Sosyal medya uygulamaları içerisinde belki de en çok kullanıcıya sahip olan uygulama Instagram’dır. Instagram sayesinde özel anılarınızı bir başkalarıyla paylaşabilir veya firmaların Instagram hesapları sayesinde alışveriş yapabilirsiniz. Instagram sayesinde birçok kişiyle kolaylıkla iletişim kurabilirsiniz. Başkalarının gönderilerine beğeni atabilir veya yorum yapabilirsiniz. Instagram’da hangi paylaşımları beğendiğinizi de görmek isteyebilir ve beğeniyi silmek isteyebilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız eğer sizlere yardımcı olacağız. 

Instagram Beğenilerimi Nasıl Görebilirim?

Instagram’da beğendiğiniz gönderileri unutabilir ve tekrardan neleri beğendiğinizi görmek isteyebilirsiniz. İşte bu yüzden Instagram uygulaması, kullanıcılarına büyük bir kolaylık sağlayarak hangi gönderileri beğendiklerini görme şansını kullanıcılarına sunmuştur. Buna istinaden bizden satın aldığınız Türk beğenileride görebilirsiniz. Instagram’da beğendiğiniz gönderileri görmek için yapmanız gerekenler şunlardır:

  • İlk olarak Instagram uygulamasına giriş yapınız. 
  • Daha sonra Instagram uygulamasında Profiliniz olan kısımda sağ üstte yer alan 3 çizgi işaretine tıklayınız.
  • Karşınıza çıkan seçenekler arasından Ayarlar seçeneğine tıklayınız. 
  • Ayarlar kısmına tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan birçok seçenek arasından Hesap seçeneğine tıklayınız. 
  • Hesap sekmesinde yer alan Dil, Altyazılar, Asıl Gönderiler gibi seçenekler arasından Beğendiğin Gönderiler yazan seçeneğe tıklayınız. 

Bu adımları takip ederek kolaylıkla beğendiğiniz gönderileri bulmuş olacaksınız. 

Instagram’da Beğendiğim Gönderileri Nasıl Silebilirim?

Instagram hesabınız üzerinden bazen yanlışlıkla da olsa bir gönderiye beğeni atabilirsiniz. Beğendiğiniz gönderideki beğeniyi silmek istediğinizde ise gönderiyi tekrar bulamama gibi bir sorunla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken tek şey, Instagram’da beğendiğiniz gönderileri bulmak ve beğeniyi silmek olacaktır. Instagram’da beğendiğiniz gönderilerdeki beğenileri silmeniz için yapmanız gerekenler şunlardır:

  • İlk olarak Instagram uygulamasına giriş yapın ve Profiliniz olan kısma gelin.
  • Daha sonra sağ üst köşedeki 3 çizgiye tıklayarak Ayarlar seçeneğine tıklayın.
  • Ayarlar seçeneği ile karşınıza çıkan birçok seçenek arasından Hesap seçeneğini seçin.
  • Hesap seçeneğine tıkladıktan sonra Beğendiğin Gönderiler seçeneğine tıklayarak beğendiğiniz gönderileri bulun. 
  • Beğendiğiniz gönderileri bulduktan sonra hangi paylaşımın beğenisini silmek istiyorsanız o paylaşımı bulmanız gerekir.
  • En sonunda ise beğeniyi silmek istediğiniz gönderideki kalp işaretine basarak beğeniyi geri almanız yeterli olacaktır.

Bu adımları takip ederek yanlışlıkla beğendiğiniz veya beğeniyi tekrardan geri almak istediğiniz gönderilerin beğenilerini silebilirsiniz. 

Instagram’da Beğendiğim Gönderiler Görünmüyor

Instagram hesabınız üzerinden beğendiğiniz gönderileri silmek istediğinizde kimi zaman beğenilen gönderileri bulamayabilirsiniz. Bunun birçok sebebi olmaktadır. Başlıca sebeplerinden birkaçı ise şu şekildedir:

  • Beğendiğiniz gönderinin olduğu hesap, hesabını gizlemiş olabilir. Bu durumda beğeniyi görmeniz için hesabı takip etmeniz gerekecektir.
  • Beğendiğiniz gönderinin olduğu hesap sizi engellemiş olabilir.
  • Beğendiğiniz gönderinin olduğu hesap ya gönderiyi ya da hesabını tamamen silmiş olabilir.

Bu gibi durumlar olması halinde beğendiğiniz gönderileri görebilmeniz mümkün olmamaktadır. 

Instagram hesabınızdaki beğendiğiniz gönderileri nasıl göreceğinizi, nasıl sileceğinizi veya beğendiğiniz gönderilerin neden görünmediğini merak ediyorsanız eğer sitemizdeki en güncel bilgilerden yararlanabilir ve Instagram hesabınız için daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.