İnstagram’da Arşivlenen Videoyu Geri Getirme

İnstagram kullanıcıları birçok etmene bağlı olarak videolarını ve paylaşımlarını arşiv yapabiliyor. Böylelikle profilinden geçici olarak kaldırmış oluyorlar. Ancak kişilerin son günlerde merak ettiği konulardan birisi de İnstagram’da arşivlenen videoyu geri getirme işlemi nasıl yapılır konusu oluyor. Bu konu İnstagram kullanıcıları tarafından Google arama motorunda sık sık sorgulanıyor.

Arşivlenen videolarınızı sadece siz görebilirsiniz. Başka herhangi bir hesap sahibi göremez. İlk öncelikle yapmanız gereken işlem ‘’Gönderiler’’ sekmesine giriş yapmaktır. Gönderiler bölümüne giriş yaptıktan sonra karşınıza arşivlediğiniz videoların listesi çıkacaktır. Hangi videoyu veya paylaşımı geri getirmek istiyorsanız videonun üzerine tıklamanız gerekiyor. Videonun üzerine tıkladıktan sonra sağ üst bölmede yer alan üç nokta işaretine tıklayın. Bu işlemin ardından karşınıza ‘’Profilde göster’’ ve ‘’Sil’’ butonu gelecektir. Burada yapmanız gereken işlem ‘’Profilde göster’’ butonuna tıklamaktır.

Bu butona tıkladıktan sonra seçmiş olduğunuz video tekrardan profilinizde yayınlamaya başlayacaktır. Eğer ki sil butonuna tıklarsanız gönderiniz bir daha geri gelmeyecek şekilde silinecektir. Dolayısıyla hiçbir şekilde sil butonuna tıklamayın! Adım adım anlatacak olur ise;

  1. Instagram uygulamasına giriş yapın.
  2. Profilinizi görüntülemek için sol aşağıda bulunan profil resminize" " tıklayın.
  3. Sağ üst taraftakı alt alta üç çizgi butonuna "" tıklayın.
  4. Arşiv yazısına"" hafifçe dokunun.
  5. En yukarıda yazan “Hikaye Arşivi” yazısına tıklayın ve açılan pencereden “Gönderi arşivi” yazısına tıklayın.
  6. İlgili içeriği bulun ve tıklayın.
  7. En son aşama olarak sol üstte çıkan yan yana üç nokta simgesine dokunup “profilinde göster” seçeneğine tıklayın.

Bu işlemleri tamamladıktan sonra hemen profilinizde asıl yerinde gönderiniz gözükecektir.

İnstagram Video Nasıl Arşivlenir?

İnstagram’da video arşivleme işlemi oldukça kolay bir şekilde yapılıyor. Kullanıcılar birçok faktöre bağlı olarak fotoğraflarını, paylaşımlarını ve videolarını arşivlemek isteyebilir. Böylelikle arşivleme işleminin ardından geçici olarak gönderilerinizi kaldırmış olursunuz. Bu işlemi yapacağınız birkaç pratik adımla gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ilk işlem, arşivlemek istediğiniz videoya tıklamanız şeklindedir. Videoya tıkladıktan sonra üç nokta işaretine tıklamalısınız.

Üç nokta işaretine tıkladıktan sonra karşınıza en üst butonda yer alan ‘’Arşivle’’ seçeneği çıkacaktır. Arşivle seçeneğine tıkladıktan sonra videonuz profilinizden kaldırılarak arşive taşınmış olacaktır. Böylelikle artık videonun profilinizde gözükmeyecektir. Dilediğiniz zaman videonuzu tekrardan arşivden geri yükleyebilirsiniz. Videolarınızın arşivden silinmesi hiçbir şekilde mümkün değildir. Ancak siz silme işlemi yaparsanız videolarınız silinebilir. Onun haricinde silme işlemi gerçekleşmez.

Arşivlenen videolarınızı 3.şahıslar göremez. Sadece hesap sahibi görebilir. Arşivlenen hikayeler bölümüne girerek arşivlenen videolarınızı görebilirsiniz. Böylelikle istediğiniz zaman videolarınızı arşivlenen videolar bölmesinden izleyebilirsiniz. İsterseniz videolarınızın buradan da tamamen kalıcı olarak silebilirsiniz. İsterseniz de tekrardan geri yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz! Böylelikle İnstagram’da arşivlenen videoyu geri getirme işlemini gerçekleştirmiş olursunuz. Eğerki izlenmesi az olduğu için videonuzu arşivlemek istiyorsanız bunu yapmanıza hiç gerek yok. Tek yapmanız gereken sitemizden bulunan Instagram reels izlenme satın al hizmetinden yararlanmanızdır.

İnstagram’da Arşiv Ne İşe Yarar?

İnstagram’ın son yıllarda popüler olan özelliklerinden birisi de ‘’Arşiv’’ özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Arşiv özelliği sayesinde gönderilerinizi geçici olarak arşiv bölümüne taşıyabilirsiniz. Böylelikle gönderileriniz artık geçici olarak profiliniz de gözükmez. Kişiler arşivlediğiniz gönderilerinizi profiliniz de göremezler.

Arşivlenen gönderileriniz güvenlikli bir şekilde arşiv bölümünde kalır. Buraya sizden başka kimsenin erişebilmesi mümkün değildir. Dilediğiniz zaman tekrardan gönderilerinizi geri getirebilirsiniz. Arşiv bölümü İnstagram kullanıcıları tarafından en çok kullanılan özelliklerden birisidir.  Profilinizde geçici olarak kaldırmak istediğiniz gönderilerinizi arşiv bölümünde saklayabilirsiniz. Böylelikle profilinizde artık gönderileriniz gözükmeyerek sadece arşiv bölümünde gözükecektir!