Instagram’da Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir?

Diyelim ki Instagram’daki tüm hareketlerinizi erkek/kız arkadaşınız, eşiniz veya başka biri kontrol etmek için zaman zaman hesabınıza bakıyor. Ya da birinin yanında Instagram’dan bir şey ararken çıkan listeyi görmesini istemiyor olabilirsiniz. Ya da siz eşinizin, erkek/kız arkadaşınızın Instagram hesabından aramalar yaptığınızı hesap sahibinin fark etmemesi için Instagram’da arama geçmişi nasıl temizlenir, sorusunun yanıtını merak ediyor olabilirsiniz.

Arama geçmişini temizlemek isteyen bireyler bunu bilgisayardan ya da akıllı telefonundaki uygulama üzerinden yapacağı bir ayar ile gerçekleştirebilir. Bu nedenle elinizin altında en kolayınıza hangisi geliyorsa oradan geçmiş silme işlemi yapmak istediğiniz hesaba giriş yaparak sizin için açıklayacağımız işlemleri hemen uygulayabilirsiniz.

Instagram Arama Geçmişi Temizleme

Instagram arama geçmişi temizleme aşamaları şu şekildedir:

  • İlk olarak hesabınıza uygulama üzerinden ya da bilgisayarınız üzerinden giriş yapın.
  • Sonrasında profil kısmına girip sağ üst köşede yer alan üç çizgi bölümüne dokunun ve buradan açılan sekmeden en alt tarafta yer alan Ayarlar kısmına dokunun.
  • Burada bulunan Güvenlik kısmına giriş yaptığınızda karşınıza Arama geçmişini temizle seçeneği çıkacaktır. Buraya dokunduğunuzda arama geçmişinizi Instagram otomatik olarak silecektir.
  • Bu son aşamayı yaptığınızda başka kişilere fark ettirmemek için silme işlemini manuel olarak da gerçekleştirebilirsiniz. Çünkü karşınıza Arama geçmişini temizle seçeneğine dokunduğunuzda daha önceki aramalarınızın bir listesi çıkar.

Aynı zamanda burayı eşinizin telefon geçmişini kontrol etmek amacı ile hangi aramaları yaptığını incelemek üzere de kullanabilirsiniz.

Manuel şekilde silme işlemi gerçekleştirmek için karşınıza çıkan listenin sağ tarafındaki çarpı işaretine dokunmanız yeterlidir. Ardından arama kısmına dokunduğunuzda artık önceki aramalarınız bölümünde silmediğiniz kısım çıkacaktır ya da her şeyi kaldırdıysanız liste boş şekilde açılacaktır.