Instagram Çok Satış Yapmanın Püf Noktaları

Son dönemlerde bir butik hesabı açmak ve bu hesap üzerinden satış gerçekleştirerek gelir elde etmek çok popüler bir hale geldi. Instagram üzerinden butik sayfası yönetenler ise Instagram çok satış yapmanın püf noktaları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Bazen bir marka daha fazla müşteri kitlesine ulaşmak için bazen de bir gelir kapısı olması için bu tür girişimlerde bulunulabiliyor. Eğer püf noktalar ve direktifler dikkate alınırsa oldukça getirisi olan başarılı bir girişime dönüşüyor.

Kullanıcılar da bu yöntemleri kullanarak sayfalarını büyütmek, daha fazla müşteri kitlesi elde etmek, daha fazla satış yapmak ve dolayısı ile de daha fazla gelir elde etmek istiyorlar. Çok satış yapmak için birden fazla yönteme ayak uydurulması gerekiyor. Bu sayede hedefinize çok daha kısa bir sürede ulaşarak daha fazla satış yapmanın avantajlarından faydalanabilirsiniz.

Hesap Düzeni Oluşturun

Instagram’da tüm hesaplar için öne çıkabilmenin nihai bir yöntemi vardır. Bu da hesap düzeni oluşturmaktır. Paylaşılan tüm fotoğraf ve videolar, hatta hikayeler bir düzen dahilinde profilinizi şekillendirmelidir. Bu sayede hesap çok daha dikkat çekici bir hale gelecektir ve potansiyel müşterilerin de ilgisini cezbedecektir. Ayrıca hesabınızda paylaştığınız fotoğraf ve videoların sizin markanıza, isminize, ürünlerinize dolayısı ile doğrudan size ait olması gerekir.

 Hesap içerisinde yer alan ürünlerin görselleri son derece kaliteli ve sorunsuz olmalıdır. Böylece daha fazla kişiyi kendisine çeker. Instagram çok satış yapmanın püf noktaları arasında bulunan hesap düzeni sizi rakiplerinizin ötesine taşıyacak en önemli etkenlerden bir tanesidir. Bu durum estetik anlamda görsel kaliteyi de beraberinde getireceği için markanızı çok daha lüks ve prestijli bir görünümle müşterilerinize sunmanıza da fayda sağlayacaktır. Hesap düzeni oluşturmak ise oldukça kolaydır. Fotoğraflar ve renkler birbiri ile uyum içerisinde olmalıdır.

Müşteri Kitlenizi Tanıyın ve Reklamlardan Yararlanın

Daha fazla müşteri edinmek, potansiyel müşteriyi kazanmak, olan müşteriyi iyi değerlendirmek ve devamlılık elde etmek satış oranlarında da artışa neden olacaktır. Hesap düzeni sağlandıktan sonra müşteri kitlenizi tanımanız ve en çok hangi ürünlerinize rağbet duyulduğunu bilmeniz gerekir. Bu sayede bu ürünleri öne çıkartabilir ve popüleritesini de arttırabilirsiniz. Aynı şekilde müşterilerinizin en çok beğendiği ürünlerin devamını sağlayabilir ve markanıza ait olduğunu da kabul ettirebilirsiniz. Bunun haricinde InstaShop özelliği kapsamında devreye giren reklam verme avantajından da yararlanabilirsiniz.

 Instagram’a reklam verme sayesinde verileri işlenen ve sattığınız ürün ile ilgilenebilecek potansiyelde olan müşterilere belirli aralıklar ile reklamlarınız gösterilir. Böylece markanızın fark edilmesi amaçlanır. Bu uygulama yapılmadan önce sizden çeşitli bilgiler istenir. Reklamın kaç gün gösterileceği, hangi hedef kitlesine sunulacağı vb. ifadeler sizin talepleriniz doğrultusunda işlenir. Böylece çok daha fazla satış yapma imkanına da erişebilirsiniz.

Rakiplerinizi Analiz Edin

Eğer bir marka olmak ve adınızı herkese duyurmak istiyorsanız aynı zamanda iyi bir gözlemci olmalısınız. İş yapmak istediğiniz alanda yer alan diğer rakiplerinizi doğru bir şekilde analiz etmeli ve neler yaptıklarını gözden geçirmelisiniz. Böylece neler yapmanız ya da neler yapmamanız ile ilgili canlı örneklerden yola çıkarak daha kolay ilerleme sağlayabilirsiniz. Bu durum gelişiminiz için de sizlere avantajlar sağlayacaktır. Instagram satış yapmanın püf noktaları bu gibi stratejik ve mantıklı adımlardan geçer. Sizinle aynı ya da benzer ürünlerin satışını yapan hesapları düzenli olarak incelemeniz gerekir. 

Nasıl InstaShop Hesabı Açabilirsiniz?

Instagram’da satış yapmak için ve Instagram güvencesi ile ödeme alabilmek ya da diğer alışveriş hesabı avantajlarından yararlanabilmek için hesabınızın bir InstaShop hesabı olması gerekiyor. InstaShop hesapları Instagram’ın da önerisi ile çok daha fazla ön plana çıkıyor ve böylece satış yapma şansınız da gittikçe artmış oluyor. InstaShop hesabı açabilmeniz için markanın yasal temsilcisi olmanız gerekir. Markanın isim hakları, telif hakları, satış yapma izni ile ilgili tüm evraklara da sahip olmanız gerekir. Eğer bir Facebook sayfanız yoksa açmanız gerekecek. Çünkü Instagram bu özelliği Facebook ile iş birliği içerisinde kullanıyor. Bu sebeple kaydınızın her iki platformda da yer alması gerekiyor. Daha sonra hesabınızın bir InstaShop hesabına dönüşmesi için iki ayrı hesabı birbirine bağlayarak talepte bulunuyorsunuz.

Çarpıcı Bir İsim Oluşturun

Eğer daha fazla satış yapmak, daha fazla kişiye ulaşmak istiyorsanız çarpıcı bir isme sahip olmalısınız. Böylece markanız ne kadar küçük çaplı olursa olsun ismi ile ön plana çıkar ve yarattığı etki büyük markalar ile aynı oranda müşterilere geçer. Instagram satış yapmanın püf noktaları düşünüldüğünde ismin bu satış oranlarındaki etkisi inkar edilemez. Oluşturduğunuz isim ile uyuşan bir kullanıcı adına sahip olmanız da sayfanızın büyümesi için oldukça önemlidir. Uzun olmayan, kolay okunabilen kreatif kullanıcı adları bu anlamda sizin ve markanızın kurtarıcısı olacaktır.

Tanınmış Kişiler ile Ufak Çaplı Reklam Anlaşmalarına Başlayın

En önemli noktalardan bir tanesi ise tanıtımlarınızı son derece profesyonel bir şekilde kurgulamanızdır. Şöyle ki; tanınmış kişiler, ünlüler ya da Influencer olarak adlandırılan sosyal medya fenomenleri ürünlerinizi hiçbir ücret ödemeden temin ettiklerinde bunun tanıtımını yaparlar. Büyük kitlelere hitap ettikleri için bu kişilerin yaptıkları tanıtımlar potansiyel müşterileriniz için oldukça önemlidir. Bu anlamda ürünlerinizin hedef kitlenize uygun tanınmış kişilerle reklamını yapabilirsiniz. Böylece satış oranlarınızın ne kadar arttığını da gözlemleyebilirsiniz.

Reklamlar tek sefere mahsus olmak zorunda değil. Düzenli aralıklar ile tekrar ettirebilir ve marka adınızın herkesin kulağına pelesenk olmasını sağlayabilirsiniz. Böylece çok daha fazla kişi sizin markanızdan ve satışını yaptığınız ürünlerden haberdar olacak, hizmetlerinizden faydalanmak isteyecektir.

Instagram’dan Satış Yapmak Yasal mı?

Instagram üzerinden herhangi bir ürün ya da hizmet adına hesap açarak gelir elde etmek isteyenler bu konuyla ilgili çok fazla araştırma yapıyor. En merak ettikleri soru ise bu durumun yasal olup olmadığı ile ilgili oluyor. Satışlardan düzenli olarak vergiler kesiliyor. Bu vergi satılan ürünün getirisine ve mağazanın ya da markanın toplam kazancına göre değişebiliyor. Bu durum Instagram’da yer alan InstaShop hesaplarının vergi sistemlerine dahil olduğunu gösteriyor. Bu durum da bu işi yasal bir hale getirmiş oluyor. Bu vesile ile Instagram’da satış yapmanın yasal mevzuatlara uyulduğu sürece herhangi bir sıkıntı yaratmadığını söylemek de mümkün. Şimdi InstaShop hesabı açarak satış yapmaya ve gelir elde etmeye başlayabilirsiniz.