İnstagram Canlı Yayın Bildirimleri Nasıl Kapatılır ?

Sosyal medya platformları arasında güçlü bir yere ve etkiye sahip olan İnstagram her geçen zamanda kendini sürekli yenilemekte ve geliştirmektedir. İnstagram birbirinden önemli özellikleriyle oldukça kullanışlı olan platformlardan bir tanesidir. İnstagram özellikleri arasında yer alan İnstagram canlı yayın özelliği anı paylaşmak için harika özelliklerden biridir. İnstagram canlı yayınları İnstagram kullanıcılarının kullanım biçimine göre değişkenlik göstermektedir. 

Özellikle İnstagram sayfaları çeşitli konular üzerine sıkça canlı yayın yapmakta bunların sürekli bildirim olarak gelmesi bir süre sonra can sıkmaktadır. İnstagram sürekli canlı yayın bildirimi alıyor ve bu durumdan rahatsız oluyorsanız canlı yayın bildirimlerini kapatabileceğiniz bir yöntem bulunmaktadır. Aşağıda yer alan maddeleri tek tek gerçekleştirerek canlı yayın bildirimlerini kapatabilirsiniz. 

Adım Adım Canlı Yayın Bildirimlerini Kapatma Yöntemi

Canlı yayın bildirimlerini kapatmanın birçok yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında en basit olan yöntemi maddeler halinde anlatacağız.

  1. Kullanıcı adınız ve şifrenizle İnstagrama giriş yapın. Giriş işleminden sonra ana ekrandan çıkıp profil ekranına geliniz.
  2. Profil ekranın sağ üst köşesinde alt alta 3 çizgi kısmına giriş yapın. En alt kısımda ayarlar bölümü yer almaktadır.
  3. Ayarlar bölümüne giriş yapın. İnstagram bildirimleri seçeneğine tıklayınız. Karşınıza anlık ilet bildirimleri çıkar. Bu kısımdan Live ve IGTV seçeneğini tercih edin.
  4. Bu kızımda Live ve IGTV ayarları olarak iki kısım karşınıza çıkar. Live yani canlı yayın bildirimlerini açık ve kapalı kısmı yer alır. Kapalı duruma getirerek canlı yayın bildirimlerini kapatma işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

Buradan bildirimler kısmına giriş yapınız. 

Buradan bildirimleri dilediğiniz gibi açıp kapatabilirsiniz.

Bu yöntem en kolay yöntemlerden bir tanesidir. Eğer canlı yayın açıldığında tekrar bildirim almak istiyorsanız aynı yöntemi tekrarlayarak kapalı durumda olan Live bildirimlerini açık hale getirebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken bu yapılan işlem cihazlarda sahip kalmaktadır. Eğer cihazınızı değiştirildi veya başka bir telefon, tablet ve akıllı telefondan İnstagram hesabınıza giriş yaparsanız kapalı olan bildirimler tekrar açık bir şekilde karşınıza çıkacaktır. Bu yüzden cihaz değişikliğinde veya başka bir internet erişimi olan cihazlardan İnstagrama giriş yaptığınızda tekrar aynı yöntemi uygulamanız gerekmektedir. 

 

Instagram Canlı Yayın Nedir ?

Instagram sosyal medya platformunda diğer sosyal mecralarda olduğu gibi içeriklerinizi takipçileriniz veya diğer kullanıcılarınız ile paylaşabilirsiniz. Canlı yayın mantığı 8 saniye delaylı olarak anlık görüntü paylaşabilmenizdir. Instagram canlı yayını telifli müzikler, müstehsen içerikler, +18 olaylar olmadıkdan sonra maksimum 1 saat olmak üzere istediğiniz kadar açabilir ve kullanıcılara bildirim gönderebilirsiniz.