Instagram Bot Takipçi Temizleme

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarının başında gelen Instagram, birçok farklı amaç için kullanılabiliyor. Özellikle kişisel olarak kullanılsa da gelir elde etmek veya kendi ürünlerinin ve hizmetlerinin reklamını yapmak amacıyla Instagram kullanan birçok kullanıcı bulunuyor. Bu kullanıcılar, daha fazla kişiye ulaşarak ürünlerini geniş bir kitleye pazarlamak için takipçi sayılarını arttırmak için bazı yollara” başvuruyorlar. Bu yollardan en bilineni ise takipçi satın almaktır. 

Birçok site takipçi gönderme hizmeti veriyor. Sayısına göre ücreti değişen takipçi paketlerinden birini seçerek hesabınızın kısa sürede tanınmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bunu yaparken önemli olan güvenilir bir takipçi satın alma sitesinin tercih edilmesidir. Bazı siteler, gerçek kişiler yerine bot takipçiler gönderebilir. Bunlar da hesabınızı tehlikeye atar ve gerçek takipçilerinizi de kaybetmenize sebep olabilir. Bu hesaplar Instagram tarafından spam olarak algılandığından hesabınızın kapatılması da söz konusudur. Bot takipçilerden şikayet eden birçok kullanıcı bulunuyor ve Instagram bot takipçi silme işlemine başvuruyorlar. 

Instagram Bot Takipçi’nin Zararları

Yalnızca takipçi satın alma sitelerinden değil, sizi sevmeyen kişiler tarafından da bot takipçiler gönderilebiliyor. Bunları temizlemek için birçok Instagram bot takipçi programı bulunuyor. Ayrıca Instagram üzerinden takipçi arttırma hileleri de bot takipçilerin gönderilmesine sebep oluyor. Instagram bot takipçi zararları da saymakla bitmiyor. Bunlardan biri de anlamsız kullanıcı adlarıyla bu takipçilerin hesabınızın imajını sarsmasıdır. Bot takipçiye bir diğer sebep olan şey ise kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaptığınız bazı sitelerdir. 

Instagram Bot Takipçi Nasıl Temizlenir?

Instagram bot takipçi temizleme işlemi için başvurabileceğiniz birçok seçenek var. Bunlardan ilki takipçi sayınızın az olması durumunda bu kişileri tek tek engellemeniz olacaktır. Ancak takipçi sayısı fazla ise Instagram bot atma siteleri yardımcı olabilir. Takipçi satın alma siteleri nedeniyle gönderilen bot takipçilerden kurtulmak için siteye girerek izinleri kontrol etmeli ve engellemelisiniz. Çünkü bu siteler, sistemden takipçi satın alan kişileri birbirlerine takip ettirirler ve siz de başkalarını takip etmeye devam edersiniz. Hem bot takipçilerden kurtulmak hem de başkalarını takip etmekten kaçınmak için izin verilen uygulamalar kısmına da göz atabilirsiniz. 

  • Hesabınızdaki takip edilenler listesindeki bot kullanıcıları tespit ederek takipten çıkarmak.
  • 3. Kişiler tarafından yapılan yazılımları kullanarak otomatik olarak çıkartma.
  • Toplu takipçi çıkartma uygulamalarını kullanmak.
  • Bot hesapları Instagram’a şikayet etmek.

Instagram Bot Takipçilerin Takip Etmesini Nasıl Önlerim ?

Instagram bot takipçiler hesabınızın kalitesini düşürmekte ve fazladan kullanıcı olarak gözükmektedir. Bot takipçilerin en büyük zararı ise hesabınızın takipçi oranına göre etkileşiminizi azaltmasıdır. Instagram bot takipçi satın almak yerine Instagram düşmeyen organik takipçi satın alabilirsiniz. Bot takipçileri önlemek için hesabınızı gizli konuma getirebilirsiniz. Diğer kullanıcılar tarafından yazılım ile gönderilern bot takipçiler bu sayede sizlere gelmeyecektir bu şekilde bot takipçilerin takip etmesini önleyebilirsiniz.

Instagram Bot Takipçi Nedir ?

Instagram takipçiler arasında birçok farklı kategori bulunmaktadır. Instagram bot takipçi, Instagram düşmeyen takipçi, Instagram Türk takipçi, Instagram kaliteli takipçi gibi birçok kategoriye ayrılmaktadır. Bunlardan en işlevsizi ise Bot takipçilerdir. Bot takipçiler Instagram’ın genellikle engellediği, izin vermediği 3. Parti yazılımlar ile otomatik olarak programlar ile açılan hesaplardır. Bot hesaplar program tarafından proxy, profil fotoğrafı, hazır mailler girilerek binlerce otomatik olarak hesap açılmasıdır. Açılan hesaplar 3. Parti yazlım ile olduğu için İnstagram genellikle bu hesapları farkeder ve hesabı süresiz olarak kapatmaktadır.

 

Diğer makale konumuz olan Instagram Arşivlenen Fotoğrafları Geri Getirme başlıklı makalemizi linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.