Instagram Bildirimsiz Ekran Görüntüsü Alma Yöntemleri

Instagram bildirimsiz ekran görüntüsü alma yöntemleri, sosyal medyanın belki de en çok araştırılan konuları arasında bulunuyor. Sosyal medyanın en çok kullanılan uygulamalarından bir tanesi olan Instagram bünyesinde günlük olarak story paylaşımları yapılabiliyor. Takipçiler tarafından görülebilecek olan bu story paylaşımları oldukça merak konusu olduğu takdirde ekran kaydı alınabiliyor. Yalnızca takipçiler değil herkes açık olan hesaplarda yapılan story paylaşımları da yine aynı şekilde her Instagram kullanıcısı tarafından ekran kaydı alınabiliyor. Bunun için kullanıcıların Instagram’a üye olmaları yeterli.

 Story ve post paylaşımlarının yanı sıra ekran kaydının en çok alındığı alanlar mesajlaşma kutuları oluyor. Bir kullanıcı ile mesajlaşıldığı esnada veya daha önceki mesajlaşmalarda gönderilen mesajların ekran kaydı alındığı takdirde karşı tarafa bildirim gitmektedir. Hal böyle olunca gizli kapaklı alındığı düşünülen ekran kayıtlarının, paylaşımı yapan hesap sahibi tarafından görünüp görünmediği veya herhangi bir bildirim alıp almadığı merak ediliyor. Tüm bu meraklar akılları karıştırmadan Instagram bildirimsiz ekran görüntüsü alma yöntemlerini öğrenmekte fayda olacaktır.

Instagram’da Bildirim Gitmeden Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Instagram bildirimsiz ekran görüntüsü alma yöntemleri sosyal medya kullanıcıları tarafından son zamanların en çok araştırılan konuları arasında. Instagram’ın mesajlaşma alanı olan Direkt Mesaj üzerinden gerçekleşen görüşmelerde bir tarafın görüntülü bir mesaj atması durumunda eğer ekran kaydı alınıyorsa doğrudan bildirim gitmektedir. Karşı tarafa iletilen bu otomatik bildirim sayesinde kişiler anında görüntülerinin ekran kaydına alındığını bilmektedirler. Karşı taraf bildirim gitmeden ekran görüntüsü alabilmek için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler şu şekildedir;

  1. Mesajlaştılan kişi tarafından gelen bir görüntülü mesajın ekran kaydı alındığın bildiriminin gitmemesi için ilk yapılması gereken ikinci bir cep telefonu edinmek olacaktır. Yanınızda bulunan bir kişinin cep telefonunda yararlanarak veya kendinize ait ikinci bir telefondan yararlanarak, gönderilen görüntülü mesajın arka kamera ile fotoğrafı çekilebilmektedir. Daha sonrasında, çekilen bu fotoğraf doğrudan asıl telefona aktarılarak bildirimsiz ekran görüntüsü alma işlemi tamamlanmış olacaktır.
     
  2. Bildirim gitmeden ekran kaydı alabilmek için yapılabilecek bir diğer işlem ise, mobil cihazlarda bulunan mağazalara giriş yapmak olacaktır. Bu mağazalarda ekran kaydı alma uygulamaları bulunmaktadır. Bu uygulamalardan bir tanesini yükleyerek bildirimsiz ekran kaydı alma işlemi gerçekleşmiş olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi uygulamanın kalitesi olmaktadır. Uygulamanın kalitesini öğrenebilmek için uygulama bilgilerini ve yorumlarını okumakta fayda olacaktır.
     
  3. Whtasapp ile kullanılmaya başlanan durum kaydetme uygulamaları aynı işlev ile Instagram için de kullanılabilmektedir. Mobil cihazınızda bulunan uygulama mağazasına giderek Instagram için kaydetme uygulamalarından bir tanesini indirerek görüntülü mesajın ekranı kaydı alınması durumunda otomatik bildirim gönderilmesinin önüne geçilebilecektir. Bu uygulamalar sayesinde mesajda iletilen görüntü veya video telefon galerisine kaydedilebilecektir.

Instagram’da Ekran Kaydı Alma Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Instagram’da ekran kaydı almak kullanıcıların en çok çekinerek yaptığı işlemler arasında bulunuyor. Dolayısıyla da bu konu hakkında oldukça sık sorular sorulmaktadır. Instagram’da ekran kaydı alma işlemi hakkında bilinmesi gerekenler şu şekildedir;

  • Instagram üzerinden paylaşım yapan bir sosyal medya kullanıcısına ait mesaj veya hikayenin ekran kaydı alınması yasa dışı değildir. Fakat yasa dışı olmaması, alınan ekran kaydının kişinin haklarını ihlal etmesi ve kötü niyetli kullanması durumunda suç olarak nitelendirilir.
     
  • Direkt mesaj kanalıyla gönderilen görüntülü mesajların ekran kaydının alınması durumunda karşı tarafa doğrudan otomatik bildirim gitmektedir. Fakat yukarıda bahsedilen yöntemler kullanılarak bu işlem yapıldığında bildirim gitmemektedir.
     
  • Instagram’da yalnızca direk mesajda gönderilen görüntülü mesajın ekran görüntüsü alındığında bildirim gider. Bunun haricinde yapılan herhangi bir paylaşımın ekran kaydı alınması durumunda bildirim gitmeyecektir.
     
  • Uygulama kullanmadan ekran kaydı alınması halinde kişiye otomatik bildirim gider. Bunu da mesajlaşma kutucuğuna tıklandığında mesajın hemen yanında yer alan küçük bildirim simgesiyle görmek mümkündür.

Bildrimsiz Ekran Kaydı Almak İçin Kullanılan Uygulamalar İşe Yarıyor mu?

Instagram üzerinden bildirim olmadan ekran kaydı alabilmek için birkaç farklı yöntem bulunduğunu söylemiştik. Bildirim iletilmeden ekran görüntüsü almak isteyen kullanıcıların yukarıda belirtilen yöntemleri uygulamasında fayda olacaktır. Bu yöntemlerin hepsi daha öncesinde denenmiş olup, belirtilen uygulamaların tamamı işe yaramaktadır. Bildirim gitmeden ekran kaydı almak isteyen sosyal medya kullanıcıların bu uygulamaları kullanması oldukça faydalı olacaktır.