Instagram Bildirim Açma Veya Kapatma

Her geçen gün kullanıcı sayısı katlanarak artan Instagram sosyal medya uygulamalarının gözdesi haline gelmiştir. En başında sadece fotoğraf ve video paylaşımı ile başlayan serüveni reels IG TV ve story paylaşımları ile devam ediyor. 

Bildirimler aracılığıyla size etkileşimlerinizi haber veren Instagram’da bildirimler için çeşitli seçenekler söz konusu. Bu seçeneklerin nasıl değiştirileceği ve Instagram bildirimlerinin nasıl açılıp kapatılabileceğini bu yazıda sizler için açıklamış bulunmaktayız.

 

Android ve iOS işletim sistemine sahip olan cihazlar için, Instagram bildirim ayarları farklı yöntemlerle değiştiriliyor. Aynı zamanda bildirim açma kapatma seçeneklerinin yanı sıra, Instagram bildirimleri kişi bazlı olarak sessize alınabilir. Bu seçenek sayesinde bildirim sesi veya titreşim gibi kalabalığa maruz kalmadan, bildirimlere ulaşım sağlamak da mümkündür. Bunu gerçekleştirmek için, Instagram uygulamasında DM bölümüne gitmek gerekir. Sonrasında sizi rahatsız eden kullanıcının mesajının üzerine uzun süre basılı tutun. Karşınıza açılan menüde, mesajları sessize al, arama bildirimlerini sessize al seçeneklerinden dilediğinize tıklayıp bildirimleri sessize alabilirsiniz. 

 

Android Cihazlarda Instagram Bildirimlerinin Kapatılması

Android işletim sistemine sahip cihazlarda Instagram bildirimlerini kapatmak için şu yolu izlemeniz gerekmektedir:

Öncelikle Android cihazınızda Instagram uygulamasına giriş yapın. Profilinize gittikten sonra sağ üstte bulunan üç çizgi simgesi ile gösterilen seçenekler arasında ayarlar seçeneğine gidin. Burada bildirimler butonuna tıklayın. Karşınıza gelecek bildirim seçenekleri arasında en üstte “tümünü durdur” butonu gri olursa bildirimleriniz aktiftir. Bu butona tıkladığınızda mavi hale gelir ve bildirimler durdurulmuş olur. Aynı zamanda hangi Instagram bildirimlerini ne kadar süre ile kapatacağınızı da bu yolla belirleyebilirsiniz. 

Instagram bildirimlerini cihazınızın Ayarlar bölümünden kapatmanız da söz konusudur.

  • Cihazınızda Ayarlar bölümüne gidin. 
  • Bildirim ayarları ile ilgili bölüme girin. 
  • Burada karşınıza uygulamalar çıkacaktır. 
  • Uygulamaların listesinde Instagram’ı bularak üstüne tıklayın.
  • Bildirimlere izin ver seçeneğini kapatarak bildirimleri engelleyebilirsiniz. Eğer buton mavi ise bildirimler aktif, eğer buton gri ise bildirimler gizlenmiştir. Aynı yolu izleyerek kapalı olan bildirimleri tekrar açabilirsiniz. 

İOS Cihazlarda Instagram Bildirimlerinin Kapatılması

iOS cihazlarında da Instagram uygulaması üzerinden Android cihazlarda izlenen yol kullanılarak Instagram bildirimleri sessize alınabilir ya da engellenebilir. 

iOS cihazının kendi bildirim ayarlarından değiştirmek için ise şu yolu takip edebilirsiniz:

  • Cihazınızın ana menüsüne girin. Ayarlar seçeneğini bulun. 
  • Ayarlar penceresinde “bildirim ayarları” butonuna tıklayın. 
  • Açılan yeni pencerede karşınıza çeşitli uygulamalar çıkar. Instagram da bu uygulamaların arasında yer almaktadır. 
  • Menüden Instagram uygulamasını bulup tıkladıktan sonra uygulama için ayarlar karşınıza gelecektir.
  • Sonrasında “Bildirimlere izin ver” seçeneğini gri olacak şekilde değiştirebilirsiniz. 

Burada da tıpkı Android cihazlar gibi butonun rengi gri ise bildirimlerin aktif olmadığını, butonun rengi mavi/yeşil ise bildirimlerin aktif olduğunu göstermektedir.  Aynı zamanda bildirimleri açmak isterseniz de yine aynı yerden aktive etmeniz yeterlidir.