Instagram Beni Engelleyen Kişinin Engelini Kaldırma

Instagram günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformlarının başında geliyor. Milyonlarca kişiye 7/24 hizmet veren Instagram üst düzey alt yapı sistemine sahip bir platformdur. Instagram dünyasında son günlerde en çok konuşulan konulardan birisi de Instagram beni engelleyen kişinin engelini kaldırma konusudur. Bu konu sık sık Google arama motorlarında sorgulanarak forumlarda gündeme geliyor.

Günümüzde birçok program vasıtasıyla engelin kaldırılacağı yönünde iddialar mevcuttur. Ancak bu iddiaların hepsi tamamen asılsızdır. Böyle bir işlemin gerçekleşmesi mümkün değildir. Bu tarz programların hepsi dolandırıcılık amacıyla oluşturulmuş programlardır. Programları indirdikten sonra şifre girişi yapmanız istenir. Şifrenizin girişini yaptıktan sonra program sahibi hesabınıza el koyar.

Böylelikle hesabınız çalınmış olur. Bu tarz durumlarla karşılaşmamak için hesabınızın şifresini güvenirliği olmayan programlara hiçbir şekilde girmeyiniz. Sizi engelleyen kişi ancak kendisi isterse engelinizi kaldırır. Ayrıca alternatif bir yöntemde siz o kişinin hesabına giriş yaparak kendi engelinizi kaldırabilirsiniz. Bunlar haricinde engel kaldırma yolu günümüzde bulunmuyor.

 

Instagram Engel Nasıl Kaldırılır?

Instagram kullanıcıları rahatsız oldukları kişileri engelleyerek o kişilerden mesaj alımını önleyebilir. Instagram engelleme günümüzde oldukça fazla kullanılan bir butondur. Saniyeler içerisinde çok hızlı bir şekilde engellemek istediğiniz hesabı engelleyebilirsiniz. Instagram engel kaldırma işlemini gerçekleştirmek için yapmanız gereken işlem ilk öncelikle ayarlar bölümüne giriş yapmaktır. Ayarlar bölümüne giriş yaptıktan sonra gizlilik sekmesine tıklayınız. Buradan karşınıza engellenen hesapların listesi gelecektir.

Engelini açmak istediğiniz hesabı seçerek engellini kaldır butonuna tıkladıktan sonra engelleme işlemi tamamen kaldırılmış olacaktır. Bu işlemin ardından engelini kaldırdığınız kişiyi tekrardan engelleyebilirsiniz. Instagram dünyasında engelleme sınırı bulunmuyor. Ayrıca engellediğiniz kişinin engelini açtıktan sonra kişiye herhangi bir bildirim gitmez. Kişi rastgele profilinizi arattığında engellenin kalktığını anlayabilir.

Instagram beni engelleyen kişinin engelini kaldırma işlemi ücretli uygulamalar vasıtasıyla eskiden yapılıyorsa da günümüzde artık bu uygulamalar çalışmıyor. Instagram gizlilik protokollerine son derece önem veren gelişmiş bir platformdur. Dolayısıyla bu tarz kişilerin gizliliğini ihlal eden durumlara dikkat ederek hiçbir şekilde güvenlik açığı bırakmıyor.

Instagram Beni Engelleyeni Nasıl Bilirim?

Instagram sizi engelleyeni anlamanız oldukça kolaydır. Karşı taraf sizi engellendiğinde hiçbir şekilde size bildirim gelmez. Ancak takipçi ve takip edilen sayınızda düşüş yaşanır. İlk olarak buradan şüphelenebilirsiniz. Sizi engellediğinden şüphelendiğiniz kişiyi profil arama yerinde aradığınızda o kişinin profilini hiçbir şekilde göremezsiniz. Fakat başka bir kullanıcının hesabından aynı kişiyi arattığınızda profili görüyorsanız bu durumda o kişi sizi engellemiş demektir.

Ayrıca alternatif olarak günümüzde sizi engelleyen kullanıcıları gösteren Play Store uygulamasında programlarda mevcuttur. Fakat bu programlar günümüzde güvenli değildir. Programlara hesap bilgilerinizle giriş yaptığınız için hesap bilgileriniz program sahipleri tarafından kopyalanarak çalınabilir. Bu tarz durumlarla karşılaşmamak için şifrenizi hiçbir uygulamaya girmeyiniz!