Instagram Beğeni Sayısını Gizleme Nasıl Yapılır?

Adını duyurduğu günden bugüne kadar pek çok değişikliğe ve yeniliğe ev sahipliği yapan Instagram, geliştirdiği yeni özelliği ile gündeme gelmektedir. Story, Reels ve IGTV gibi özelliklerini bünyesine ekleyen Instagram son olarak beğeni sayısı gizleme özelliği sayesinde kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarmıştır.

Instagram üzerinden yapılan paylaşımlar, diğer kullanıcılar tarafından beğeni almaktadır. Hesap sahibinin paylaştığı gönderilere gelen beğenileri takip edebildiği gibi farklı hesaplar da beğeni sayısını görebilmekteydi. Ancak son özellik sayesinde paylaşımlara gelen beğeniler, diğer kullanıcılara kapatılabiliyor. Eğerki Instagram gönderi beğenizin az ise Insagram Türk beğeni satın alabilirsiniz.

Instagram beğeni sayısı gizleme 2021 başlığı altında ise bu işlemin nasıl yapılacağını anlatan açıklamalar bulunmaktadır. Instagram kullanıcıları, yeni gelen bu özelliği aktif hale getirebilmek için şu adımları takip etmelidir:

  • İşe ilk olarak Instagram hesabınıza giriş yapmak ile başlayabilirsiniz.
  • Hesabınıza giriş yaptıktan sonra Instagram ayarlarına tıklayın.
  • Daha sonra gizlilik seçeneğini işaretleyerek buradan gönderiler kısmına erişim sağlayın.
  • Karşınıza “beğenme ve görüntülenme sayılarını gizle” seçeneği çıkacaktır. 
  • Bu seçeneği aktif hale getirerek beğeni ve görüntüleme sayılarınızı gizleyebilirsiniz.

Instagram Seçili Gönderi Beğenilerini Gizleme

Instagram tarafından geliştirilen beğeni sayısı gizleme işlemi, toplu halde yapılabileceği gibi belirli paylaşımlar için de yapılabilmektedir. Instagram beğeni gizleme 2021 başlığı altında yapılan açıklamalar arasında bu işlem için de yapılması gerekenler bulunmaktadır. Seçili gönderilerin beğenilerini gizlemek için yapmanız gerekenler şunlardır:

  • Kendi sayfanızda bulunan ve beğeni sayısını gizlemek istediğiniz gönderiyi açın.
  • Gönderinin sağ üst kısmında bulunan üç nokta simgesine tıklayın.
  • Gelişmiş seçenek sayesinde beğeni sayısı gizle seçeneğini göreceksiniz.
  • Bu seçeneği tercih etmeniz halinde gönderinize gelen beğenileri rahatlıkla gizleyebilirsiniz.

Sıralanan bu adımlar sayesinde, seçili Instagram gönderilerinin beğeni ve görüntülenme sayıları diğer kullanıcılara kapatılabilmektedir. Bu konu ile bağlantılı olarak aynı işlemin tekrar nasıl kaldırılacağı da sıklıkla araştırılmaktadır.

Instagram Beğeni Gizleme Kaldırma İşlemi

Instagram’ın son dönemlerde popüler olduğu ve her geçen gün bünyesinde yeni özellikler kattığı görülmektedir. Instagram kullanıcıları için geliştirilen bu özellikler arasında beğeni ve görüntülenme sayısını gizleme işlemi de bulunmaktadır. Henüz yeni bir seçenek olan bu gelişme, kullanıcılar tarafından yakından takip edilmektedir.

Instagram beğeni gizleme kaldırma ise bu işlemin uygulanmasının ardından tekrar iptal edilme talebinde ortaya çıkmaktadır. Instagram kullanıcıları, gerek seçili gerekse de toplu olarak aktif hale getirdikleri beğeni gizleme işlemini geri almak isteyebiliyor. Hal böyle olunca bahsi geçen bu talebin nasıl gerçekleştirileceği de merak ediliyor. Instagram beğeni gizleme kaldırma işlemi, şu şekilde açıklanabilir:

  • Instagram ayarlarına erişim sağlayın.
  • Ayarlar kısmında yer alan gizlilik seçeneğini işaretleyin ve gönderiler kısmına geçiş yapın.
  • Buradan aktif hale getirdiğiniz beğeni gizleme işlemini tekrar iptal edebilirsiniz.

Bu üç basit adım sayesinde yapılan işlem kolaylıkla iptal edilebilmektedir. Seçili gönderileriler adına Instagram beğeni gizleme kaldırma işlemi için de aynı adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

Instagram Beğeni Gizleme Nedeni Nedir?

Günümüzde Instagram kullanıcılarının beğeni ve görüntüleme sayısı kazanabilmek adına paylaşım yaptığı görülmektedir. Buna bağlı olarak pek çok kullanıcı, açık hesap kullanmakta ve yüksek takipçi sayısına erişme yolları aramaktadır. Neredeyse tüm kullanıcıları etkileyen bu durum, Instagram’ın yeni özellik getirmesine açıklık kazandırmıştır. 

Beğeni sayısından ziyade içeriğe önem verilmesine vurgu yapmak isteyen Instagram, bünyesine kattığı bu yeni özellik ile amacına ulaşmıştır. Hesabınızda beğeni sayısı almaya yönelik paylaşım yapmak yerine içeriğe önem vermek ve bu şekilde diğer kullanıcıların ilgisini çekmek istiyorsanız siz de beğeni ve görüntülenme sayınızı gizleyebilirsiniz.