Instagram Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir ?

Sosyal medya kullanıcıları, instagram ve diğer mecraları genelde sevdiği kişileri takip etmenin yanı sıra aslında kendisinde ilgi uyandıran alanları stalklamak, kibar bir ifade ile yakın takibe almak için kullanıyor. Bu durum bazen istenmeyen sonuçlara, çiftler arasında tartışmalara neden olabiliyor. İnstagramda takibini sürdüğümüz kişilerin yanı sıra, yakın geçmişimiz olan insanları, merak ettiğimiz kullanıcıları gözlemleyebiliyoruz ve bu gözlemlemeler kimseyle paylaşılmasa da bizim arama geçmişimizde görünüyor.

 Geniş bir stalklama ustası iseniz arama geçmişiniz oldukça kalabalık olabilir, hatta bazı kullanıcılar sırf bunun için 2.bir hesaba sahip olabiliyorlar. Daha öncesinde arama geçmişimize müdahele edemiyor olsak da, instagram geliştiricileri bu duruma el attı ve birkaç saniye içinde kolaylıkla temiz bir arama geçmişine sahip olmamızı sağlıyor. 

Arama geçmişinizi silmek için instagram sayfasından profilinize gelerek, sağ üst bölgede bulunan 3 çizginin olduğu bölüme tıklayın, seçeneklerin en altında bulunan ayarlar bölümüne geldiğinizde sizi tam da istediğiniz alan olarak “ Güvenlik “ bölümü karşılıyor olacak. Buradan yine size sunulan alternatiflerin arasında en altta bulunan    “Büyüteç sembol bilgisayar simgeleri ok Büyüteç, Büyüteç, logosu, işareti png | PNGEgg Arama geçmişi ” seçeneğine tıklayıp, bir alt seçenekte tüm arama geçmişinizi temizleyebilirsiniz. 

Bu seçenekte ister toplu olarak tüm geçmişi temizleyebilme özelliğine sahipken, dilerseniz spesifik olarak silmek istediğiniz bir aramanızı da, hemen aramanın kenarında bulunan “×” çarpı işaretine basarak temizleyebilirsiniz. 

Neden Stalklıyoruz?

Silmek ile uğraşmak yerine hiç stalklamasak olmuyor mu? Olmuyor. İnsanoğlu içinde oluşan merak duygusuna engel olamıyor. Yapılan araştırmalarda en çok en sevgililer stalklanıyorken, 2.sırada takipçi sayıları yüksek popüler sosyal medya hesapları yer alıyor. Bunun nedeni belki de o kadar takipçinin, o hesabı takip etme sebebini arıyor, stalkladığımız hesapta ilgi çekecek bir içerik arıyor olabiliriz.

Takipçi sayıların yoğun olduğu hesapların bu kadar rağbet görüp, üzerine takipçi sayıların her geçen gün arttığına şahit olurken sizin de bu denli aktif bir hesabınız olsun isterseniz ya da birileri de sizleri stalklasın isterseniz takipçi sayınızı biraz arttırmanız gerekebilir.  Bunu da dilerseniz https://kalitelitakipci.org , güvenilir takipçi kazanma sayfasından destek alabilirsiniz.