Instagram Ağır Çekim Nasıl Yapılır ?

Günümüzde sosyal medya mecraları arasında popüler olan Instagram, her geçen gün birbirinden özel, güzel ve dikkat çekici pek çok özelliği kullanıcılarının beğenisine sunmaktadır. Son zamanların en beğenilen Instagram özelliklerinden biri olan ağır çekim özelliği, gençler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Hikayeler bölümünün gün geçtikçe daha da geliştirerek ilerlemesini sürdüren uygulama, Instagram ağır çekim video nasıl yapılır gibi sorulara da yanıt bulmak isteyen kullanıcıları için açıklamalar yapmaktadır. Dilerseniz bu özelliği nasıl kullanmanız gerektiğine dair yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Instagram Stop- Montion (Ağır Çekim) Özelliği

Instagram ağır çekim özelliği, başta genç kesim olmak üzere tüm Instagram kullanıcılarına hitap eden bir özelliktir. Sık bir şekilde tercih edilen bu özellik, bazı kullanıcılar tarafından bilinse de, özelliği sevip de kullanmasını bilmeyen birçok kullanıcı da Instagram’da bulunmaktadır. Instagram’ın sunduğu ağır çekim video özelliği şu şekilde kullanılmaktadır:

Instagram Ağır Çekimi 7 Adımda Kullanma

  • Instagram ağır çekim video özelliğinin kullanılabilmesi için cihazınızda uygulamanın son sürümünün bulunması gerekmektedir. Hikayeler kısmında bu moda ulaşamıyorsanız uygulama marketinden ürünün güncelleştirmesini yapmakla işe başlayabilirsiniz.
  • Teknik tüm detaylar tamamlandıktan sonra Instagram hesabına giriş yaparak, ana ekranın sol tarafında yer alan hikaye kısmına basınız. 
  • Hikaye bölümüne geçiş yapıldıktan hemen sonra, “Eller Serbest” modu kategorisinde bulunan “Birden Fazla Çekim” moduna geçiş yapın.
  • “Birden Fazla Çekim” moduna geçildikten sonra dilediğiniz fotoğrafları hızlı ve kolay bir şekilde çekmeye başlayın. 
  • Fotoğraf çekimlerinin tamamlanmasının ardından ister yazı, ister konum ya da etiket ekleyerek paylaşımlarınızın özel olmasını sağlayabilirsiniz. Etiket kısmında isteğinize göre ayarlama yapabilmenizin yanı sıra hazırlanılan GIF’i cihaz galerinizi kaydedebilirsiniz.
  • Kişisel tüm düzenlemeleri yaptıktan sonra “Bitti” kısmına tıklayarak, hikayenizi paylaşmaya hazır hale getirebilmeniz mümkündür. 
  • Hazırlanılan hikayenin ön izlemesi bittikten sonra hikayenizde paylaşarak, diğer arkadaşlarınızın da görmesini sağlayabilirsiniz. 

Diğer makale konumuz olan Instagram İzlenme Arttırma Taktikleri başlıklı makalemizi linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.