Instagram + 18 Etiketleri Neden Spam Olarak Görür?

Sosyal medya platformları arasında en popüler konumda bulunan Instagram uygulamasının özellikle de +18 etiketleri ile ilgili yapılan çeşitli paylaşımlar ileti gönderimlerini spam olarak gördüğü biliniyor. Konumun için böyle olduğunu merak eden kullanıcılar, arama motorlarında çeşitli araştırmalar yapmaya başladılar merak edilenlerin tamamı ve çok daha fazlası bu makalede.

Instagram platformu, yapmış olduğu açıklamada; topluluk kriterlerini dikkate alan fakat "uygunsuz" kategorisinde olabileceğini düşündüğü çeşitli içerikleri Instagram kullanıcılarına daha az göstereceğini açıkladı. Bu duyuru, daha çok cinsel açıdan kırıcı, şiddet içerikli, müstehcen yayınların etiket ve keşif pencerelerinden kaldırılabileceğini açıkladı. 

 

Instagram + 18 Etiketleri Açısından Nasıl Bir Rol Alıyor? 

 

Teknolojinin ve internetin gelişim göstermesi ile beraber sosyal medya platformlarında ciddi manada bir artış yaşanıyor. Sosyal medya mecralarının, insanların birbirlerine ya da kurumlara karşı tehdit ve şantaj niyetiyle kullanılmasının önüne geçebilmek amacıyla Instagram uygulaması böyle bir karar kıldı. Normal faaliyetlerini sürdüren bir Instagram uygulamasının dışarıdan gelecek herhangi bir tehdit, şantaj, cinsellik durumlarına maruz kalmaması amacıyla ve topluluk kurallarını ihlal edilmemesi amacıyla Instagram uygulaması, +18 etiketleri ile ilgili spam uygulamasını devreye sokarak bütün tehditleri bertaraf etmeye çalışıyor.

 

Bu durum, paylaşımı gerçekleştirilen çeşitli içeriklerin Instagram uygulamasında artık daha az görüntülenebileceği mânâsına geliyor. Dolayısıyla, daha geniş kitlelere erişim sağlamak isteyenler, bu hususta artık tedbirli olmalı. Filtreye takılmış olan içerikler ya da paylaşımlar, kullanıcıların profillerinde görüntülenebilecek fakat akış durumunda takipçiler açısından "güvenli" bir ileti kadar kolay görünmeyebilir.


Instagram Platformunun Konu İle İlgili Açıklamaları 

Platformumuzda bulunan bazı yayınlar topluluk kriterlerine aykırı olmasa da aslında küresel çapta bakıldığında topluluk açısından uygun olmayabilir ve böyle paylaşımların ya da içeriklerin etiket ile keşfetme sayfalarında önerilmesini hazırlayacağız. Örnek verilecekse; bu tip paylaşımları ya da etiketleri gönderen hesabı takip etmek ve eğer ki varsa cinsel açıdan müstehcen bir yayın akışında görülmeye devam edecek fakat bu tür paylaşımlar ya da içerikler etiket ile keşfet sayfalarında daha geniş bir topluluk açısından artık görünmeyebilir.

Diğer makale konumuz olan İnstagram’da  Etkileşiminizi  Arttırın başlıklı makalemizi linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.