Instagram 1 Dakikadan Uzun Video Nasıl Paylaşılır?

Sosyal medya platformları güncelleme ile hepsi bir anda değişebilir durumdadır. Instagram son yaptığı güncelleme sayesinde artık sadece 15 saniye değil istediğiniz uzunlukta video paylaşabileceksiniz. Genel olarak uzunluk pek problem olmamasına rağmen maksimum 15 dakika ile yine sınırlı kalacaktır.

Instagramın 15 dakika ile sınırlaması gereksiz disk doldurmamak ve maliyetlerini birden arttırmak istemesidir. Genel olarak tüm sosyal medya paylaşım taktiklerini sizler ile paylaşıyoruz. Aynı post içerisinde yana kaydırmalı olarak sınırsız uzunlukta video ekleyebilirsiniz.

Uzun videoları paylaşacağımız özelliğin adı IGTV (Instagram Televisyon) olarak adlandırılır. Kısa bir anlatım olarak sizler ile nasıl uzun video paylaşılacağını anlatıyoruz.

Instagram 1 Dakikadan Uzun Video Paylaşma

Bilgisayardan video paylaşmak için adımlar çok kolay ilerlemektedir. Sağ üstte bulunan artı (+) buttonuna tıklayınız ve ilgili içeriğe tıklayın.

Bilgisayardan paylaşımlarda otomatik olarak Instagram kategorisini ayarlayacaktır. Kısa videolar için normal, uzun videolar için otomatik olarak IGTV özelliğini kullanacaktır.