Facebook Toplu Fotoğraf Silme

Facebook; kullanıcıların metin, fotoğraf ve video gibi çeşitli paylaşımlarda bulunarak diğer kullanıcılar ile etkileşime girebildikleri bir sosyal medya platformudur. Hem eğlenceli zaman geçirmenizi sağlayan hem de sosyalleşmenize yardımcı olan bu platformda, özel mesaj sekmesini kullanarak diğer kullanıcılar ile iletişim halinde olmanız ve onlarla bilgi alışverişinde bulunmanız mümkündür. Ayrıca günümüzde birçok işletme satış ve reklam amacıyla Facebook hesabı kullanmaktadır.  

Facebook platformunda fotoğraf ve video paylaşılabilir. Paylaşılan bu içeriklere arkadaşınız olan kullanıcılar beğeni ve yorum gibi etkileşimlerde bulunabilmektedir. Ancak çeşitli nedenlerden ötürü paylaşmış olduğunuz fotoğrafların tamamını silmek isteyebilirsiniz. Her bir fotoğrafı tek tek silmek sizler için vakit kaybı olabilir. Bu nedenle Facebook toplu fotoğraf silme işlemi pek çok kullanıcı tarafından araştırılır. Facebook’ta paylaşılan fotoğraflar, bazı işlemler uygulanarak toplu bir şekilde silinebilmektedir.

Facebook Toplu Fotoğraf Silme Neden Önemlidir?

Kendinize göre geçerli bir nedenden ötürü Facebook fotoğraf silme işlemini gerçekleştirmek isteyebilirsiniz. Facebook her ne kadar sosyalleşmemize ve keyifli vakit geçirmemize yardımcı olsa da bu uygulama bazı zamanlarda güvensiz bir hal alabilmektedir. Bu gibi durumlarda paylaşılan tüm içerikleri kaldırmak veya gizlilik ayarlarını yalnızca bizim göreceğimiz şekilde düzenlemek mantıklı bir davranış olacaktır.

Facebook’ta paylaştığınız fotoğraf sayısı 100’ün altındaysa bu fotoğrafları 30 dakika içerisinde tek tek silebilirsiniz. Ancak hesabınızda binlerce fotoğrafın bulunması durumunda toplu silme işlemini gerçekleştirmeniz şarttır. Toplu silme işlemi için yardımcı program kullanabilir veya platform içerisinde birtakım adımları uygulayarak albüm silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Her iki yöntem de fotoğraflarınızdan dakikalar içerisinde kalıcı olarak kurtulmanızı sağlayacaktır. Ancak dilerseniz bu fotoğrafları silmeden önce bilgisayarınızda arşivleyebilirsiniz.

Facebook Toplu Fotoğraf Nasıl Silinir?

Facebook toplu fotoğraf nasıl silinir sorusu, Facebook’ta paylaştığı fotoğrafları kısa süre içerisinde toplu bir şekilde silmek isteyen kullanıcılar tarafından sıklıkla sorulur. Eğer Facebook hesabınızdaki fotoğrafları birkaç dakika içerisinde tamamen silmek istiyorsanız, şu adımları uygulamanız gerekecektir:

  • Öncelikle Facebook uygulamasını açmalı ve hesabınıza giriş yapmalısınız.
  • Profilinize giderek fotoğraflar sekmesine tıklamalısınız.
  • Karşınıza çıkan ekranda üst kısımda yer alan albümler sekmesini açmalısınız.
  • Silmek istediğiniz albümün sağ alt köşesinde yer alan üç noktaya tıklamalısınız.
  • Karşınıza gelen seçenekler arasından ‘’Albümü Sil’’ butonuna tıklamalısınız.

Yukarıda yer alan adımları doğru ve eksiksiz bir şekilde gerçekleştirdiğinizde ilgili albüm içerisindeki tüm fotoğraflar anında silinecektir. Albüm sayınıza göre bu işlemi tekrarlayabilir ve tüm fotoğraflarınızdan saniyeler içerisinde kurtulabilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta, sildiğiniz fotoğrafları bir daha geri getiremeyeceğinizdir. Eğer sizler için değerli olan fotoğraflar varsa onları arşivlemeniz önerilir.

Facebook Toplu Fotoğraf Silme Programları

Facebook’ta yer alan albümleri silmek her ne kadar kolay olsa da binlerce albümü olan kullanıcılar için bu durum hiç de kolay olmayacaktır. Bu nedenle eğer Facebook hesabınızda tek tek silemeyeceğiniz kadar fazla albüm varsa, Facebook toplu fotoğraf silme programları kullanmanız gerekebilir. Bu programlar tek tıkla yüzbinlerce fotoğrafı silebilecek kadar gelişmiş algoritmalara sahiptir. Bu sayede sizler fazla çaba göstermeden tüm fotoğraflarınızdan kurtulmuş olursunuz.

Toplu fotoğraf silme programları çalışabilmek için Facebook hesabınızın şifresine ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle toplu fotoğraf silme programlarını kullanmanız önerilmez. Bu programlar genellikle kötü amaçlı geliştiriciler tarafından kullanıcıların Facebook hesabını ele geçirmek amacıyla oluşturulmuştur. Ancak internet üzerinde biraz gezindiğinizde güvenilir programlar ile karşılaşmanız mümkündür.

Chrome Eklentisi ile Facebook Toplu Fotoğraf Silme

Chrome tabanlı bir web tarayıcısı kullanan kişiler, binlerce eklenti sayesinde pek çok işi kolayca gerçekleştirebilmektedir. Social Book Post Manager eklentisi ise kullanıcıların Facebook fotoğraflarını toplu bir şekilde silmelerine yardımcı olur. Chrome eklentisi ile Facebook fotoğrafları nasıl silinir sorusunun yanıtı aşağıda belirtilmiştir:

  • Öncelikle bilgisayar tarayıcınızdan Chrome web mağazasına giderek Social Book Post Manager eklentisini kurmanız gerekir.
  • Eklentiyi kurduktan sonra Facebook hesabınıza giriş yaparak profilinizi açmalısınız.
  • Sırasıyla Activity Log butonuna ve sağ üst köşede yer alan eklenti simgesine tıklamalısınız.
  • Eklentiyi çalıştırarak fotoğrafların tamamını tek tıkla seçebilir ve silebilirsiniz.

Yukarıda yer alan işlemleri gerçekleştirdiğinizde tüm fotoğraflarınız kalıcı bir şekilde silinmiş olacaktır. Fotoğraflarınız silindikten sonra dilerseniz eklentiyi tarayıcınızdan kaldırabilir veya kullanmaya devam edebilirsiniz.