Facebook Silinen Mesajları Geri Getirme

Sizlerin de bildiği üzere Facebook uzun yıllardır sosyal medya kullanıcıları tarafından en çok ziyaret edilen platformlardan bir tanesidir. Bu platformda diğer kullanıcılar ile arkadaş olmak ve onların paylaşımlarına etkileşim vermek mümkündür. Aynı zamanda bu platform üzerinden diğer kullanıcılar ile yazılı veya sesli görüşme yapılabilir. Facebook silinen mesajları geri getirme ise pek çok kullanıcı tarafından merak edilir.

Facebook’ta gezinirken daha önce yapmış olduğunuz sohbetleri herhangi bir nedenden ötürü silebilirsiniz. Ayrıca bu sohbetleri yanlışlıkla silmiş de olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda birçok kullanıcı silinen sohbetleri nasıl geri getireceğini merak etmektedir. Yapacağınız birkaç işlem sayesinde silinen tüm sohbetleri geri getirmeniz mümkündür.

Facebook’ta Silinen Mesajları Geri Getirme Yöntemi

Facebook silinen mesajlar nasıl geri getirilir sorusu, günümüzde birçok Facebook kullanıcısı tarafından sıklıkla sorulur. Eğer sildiğiniz herhangi bir sohbeti geri getirmek istiyorsanız, şu adımları uygulamanız gerekecektir:

  • Öncelikle kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi kullanarak Facebook hesabınıza giriş yapmanız gerekir.
  • Giriş işleminden sonra ana sayfada sağ üst köşede yer alan ok butonuna tıklamalısınız.
  • Burada bir sayfa açılacak ve karşınıza birçok seçenek çıkacaktır. Bu seçeneklerden ‘’Ayarlar’’ sekmesine gitmelisiniz.
  • Ayarlar sekmesinde yer alan hesap ayarları seçeneğine tıklayarak ‘’Facebook Bilgilerin’’ bölümüne gitmelisiniz.
  • Karşınıza gelen ekranda ‘’Bilgilerine Eriş’’ sekmesine tıklamalısınız.
  • Burada ‘’Bilgilerini İndirebilirsin’’ butonuna dokunmalısınız.

Yukarıda yer alan işlemleri eksiksiz bir şekilde gerçekleştirdiğinizde sizleri birtakım bilgilendirmelerin bulunduğu bir ekran karşılayacaktır. Bu ekranda gerekli seçimleri yaptıktan sonra karşınıza çıkan seçeneklerden ‘’Dosya Oluştur’’ butonuna tıklamalısınız. Böylece oluşturulan dosyayı bilgisayarınıza indirerek silinen mesajları görüntüleyebilirsiniz.

Facebook’ta Silinen Mesajlar Arşivden Nasıl Geri Getirilir?

Facebook silinen mesajları görmek için gerçekleştirmeniz gereken bir diğer işlem ise arşivdeki mesajları geri getirmektir. Eğer herhangi bir nedenden ötürü mesajları sildiyseniz veya arşivlediyseniz, bu mesajları arşivden geri getirmek mümkündür. Bu işlem için aşağıda sıralanan adımları uygulamanız yeterlidir:

  • Bilgisayar tarayıcınızdan Facebook hesabınıza giriş yapmalı ve ayarlar sekmesine gitmelisiniz.
  • Genel ayarlar sekmesinde yer alan ‘’Facebook verilerinin kopyasını indir’’ seçeneğine tıklamalısınız.
  • Karşınıza gelen ekranda bulunan ‘’Arşivimi Başlat’’ seçeneğine tıklamalısınız.
  • Şifrenizi ilgili alana girmeli ve devam etmelisiniz.
  • Dosyaların nereye kaydedileceğini seçmeli ve indirmeyi başlatmalısınız.

Yukarıda yer alan adımları uyguladığınızda tüm dosyalarınız ve eski mesajlarınız bilgisayarınıza indirilecektir. Yalnızca silinen mesajları geri getirmek istiyorsanız, html uzantılı dosyayı indirmeniz yeterli olacaktır.

Facebook Mesajları Nasıl Arşivlenir?

Facebook mesajlarınızı dilediğiniz zaman arşivlemeniz ve gerektiğinde tekrar indirmeniz mümkündür. Facebook mesaj arşivleme işlemi için sırasıyla şunları uygulamanız gerekecektir:

  • Cihazınızdan Facebook Messenger uygulamasını açarak giriş yapmalısınız.
  • Giriş yaptıktan sonra sohbet listesine giderek arşivlemek istediğiniz sohbet dizisini seçmelisiniz.
  • Sohbet üzerine basılı tutarak karşınıza gelen üç yatay çizgiye tıklamalı ve ‘’Arşiv’’ seçeneğine dokunmalısınız.

Yukarıda sıralanan işlemleri uyguladığınızda seçtiğiniz Facebook mesajları arşivlenmiş olacaktır. Eğer bu mesajları arşivden çıkarmak isterseniz, üst başlıkta yer alan adımları uygulayabilirsiniz. Mesajlarınız arşiv bölümünde güvenle saklanacaktır.

Facebook’ta Silinen Mesajları Mobil Cihazlardan Geri Getirme

Facebook silinen mesajları geri getirme android cihazlarda da mümkündür. Eğer android cihazınızda yüklü halde bulunan Facebook uygulamasının sohbetlerini geri getirmek istiyorsanız, aşağıda sıralanan işlemleri gerçekleştirmeniz gerekecektir:

  • Telefonunuzun dahili depolama veya SD kart kısmına gitmelisiniz.
  • Android klasöründe yer alan ‘’Veri’’ seçeneğine tıklamalısınız.
  • Karşınıza gelen ekranda ‘’com.facebook.orca’’ klasörünü bulmalısınız.
  • Sırasıyla önbellek ve fb_temp klasörlerine gitmelisiniz.

Yukarıdaki işlemleri gerçekleştirdiğinizde geri getirmek istediğiniz tüm veriler karşınıza çıkacaktır. Bu verileri dilediğiniz klasöre taşıyabilir veya USB belleğinizde güvenle saklayabilirsiniz.

Facebook’ta Silinen Mesajları Geri Getirme Programları

İnternet üzerinde gezindiğinizde Facebook silinen mesajları geri getirme programı ile karşılaşabilirsiniz. Bu programlar, gelişmiş algoritmaları sayesinde Facebook hesabınızdan sildiğiniz tüm sohbetleri, resimleri ve videoları geri getirir. Aynı zamanda silinme dışında çeşitli nedenlerden ötürü ortadan kaybolan dosyalar da bu programlar aracılığıyla geri getirilebilir.

Kurtarma programları genellikle Android, IOS, Windows ve Mac cihazların tamamında çalışır. Ancak bu programlar güvenlik açısından önerilmez. Sizler bir program aracılığıyla hesabınızı kurtarmaya çalıştığınızda tüm kişisel bilgileriniz programın geliştiricileri tarafından ele geçirilebilir. Bu nedenle dosyalarınızı veya sohbetlerinizi geri getirmek için az önce bahsettiğimiz diğer yöntemleri kullanmanız çok daha iyi olacaktır.