Facebook Şifremi ve E-Posta Adresimi Unuttum Nasıl Bulabilirim?

Dünyanın en çok tercih edilen sosyal mecralarından biri olan Facebook, milyonlarca aktif kullanıcıya sahiptir. Facebook, hem kayıt olması hem de giriş yapması oldukça kolay bir platformdur. Birkaç dakika süren kayıt işleminin ardından belirtilen e-posta adresi ve şifre ile Facebook hesabına giriş sağlanabilmektedir. 

Facebook hesabına giriş yapmak isteyen bireyler, kimi zaman e-posta adresini veya şifresini unutabilmektedir. Bu noktada Facebook e-posta ve şifremi unuttum cümlesi kurulmakta ve hesaba nasıl giriş yapılabileceği merak edilmektedir. Bu noktada e-posta veya şifre bilgilerinizi hatırlamıyorsanız, profilinize giriş yapmak için tercih edebileceğiniz bazı yöntemler bulunmaktadır.

Facebook platformuna giriş yapmak için gerekli olan e-posta ve şifreyi unutmanız durumunda tekrardan hesabınıza erişim sağlayabilmeniz için Facebook doğrulama adımlarını takip etmeniz gerekecektir. Kurtarma e-postası üzerinden ya da sisteme kayıtlı cep telefonu numarası üzerinden tekrar hesabınıza erişim sağlamanız mümkündür. Aşağıdaki başlıkları inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Facebook E-Posta Adresi Unutunca Nasıl Giriş Yapılır?

Facebook giriş bilgilerini hatırlamayan bireyler, Facebook e-posta bulma konusu üzerine araştırmalar yapabilmektedir. E-posta adresinizi unutmanız durumunda Facebook platformu üzerinden “Hesap Bul” seçeneğini kullanabilirsiniz. Facebook sitesinde yer alan hesap bulma özelliğinin nasıl kullanılacağı hakkında bilgi almak için aşağıdaki listeyi kontrol edebilirsiniz. 

  1. Facebook sitesine giriniz ve “Hesap Bul” sekmesine giriş yapınız. 
  2. Daha sonra kullanıcı adınızı arama paneline giriniz. 
  3. Kendi profilinizi bulduktan sonra profilin üzerine tıklayınız.
  4. Bu noktada birden fazla deneme yapmanız ve hatırladığınız e-posta adreslerini tek tek giriniz.
  5. Telefon numaranıza gönderilen onay kodunu ilgili panele giriniz. 
  6. Daha sonra şifre yenileme işlemi yapınız. 

Yukarıdaki adımları takip etmeniz durumunda Facebook e-posta unuttum sorununu çözebilirsiniz. Ancak hesabınızı bulamıyorsanız ya da denemiş olduğunuz giriş bilgilerinde hata ile karşı karşıya kalıyorsanız, Facebook üzerinden arkadaş olduğunuz birinden yardım isteyebilir ve sizin profilinize erişmesini isteyebilirsiniz. 

 E-Posta Adresimi ve Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım?

Facebook platformuna giriş yapmakta zorluk çeken bireyler, bu noktada farklı yöntemleri deneyebilmektedir. E-posta adresimi ve şifremi unuttum ne yapmalıyım cümlesini kuruyorsanız, bu noktada sahip olduğunuz tüm e-posta adreslerini Facebook giriş sayfasında denemeniz tavsiye edilmektedir. Zira giriş bilgileri arasında e-posta adresiniz en önemli olan unsurdur. Bu nedenle e-posta adresinizi bulmanız, ilk yapmanız gereken şey olmalıdır. E-posta hesabınızı hatırlamanız durumunda şifre yenileme işlemi yapmanız kolay bir hal alacaktır. 

Adınıza kayıtlı olan e-posta adreslerini denedikten sonra, mail hesabınıza gönderilecek olan doğrulama kodunu kullanarak hesabınızı bulabilir ve şifrenizi değiştirerek profilinize erişim sağlayabilirsiniz. Böylelikle yeni bir hesap açmanıza gerek kalmadan sahip olduğunuz hesabı kullanmaya devam edebilirsiniz.