Facebook Reklam Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Facebook, temellerini 2004 yılında atan ve dünya üzerinde 2007 yılları içerisinde popüler bir şekilde kullanılmaya başlanmış bir sosyal medya platformudur. Bu site, insanların birbirleri ile etkileşim kurabildiği dijital ortamlardan biridir. Günümüzde en çok ziyaretçi alan sosyal ağ platformu olarak popülerliğini devam ettirmektedir. Facebook çeşitli hizmetlerle insanlara kullanım şansı vermektedir.

Facebook platformu yıllar içerisinde hizmetlerini geliştirmiş ve yenilemiştir. Bu gelişmeler içerisinde herhangi bir Facebook kullanıcısı, hem sosyalleşme hem oyun oynama hem de alışveriş ve iş gibi birçok alanda hizmet alabilmektedir. Facebook’un popüler kullanım amaçlarından biri reklam olmaya başlamıştır. Oldukça başarılı bir reklam ağı hizmeti sunan firma, bireysel veyahut kurumsal işletmeler için Facebook reklam hesabı oluşturma imkanı sunmaktadır. 

Facebook Business Manager adlı yapı, hem Instagram hem de Facebook içerisine reklam vermenizi ve reklamlarınızı yönetmenizi sağlar. İşlerinizi daha düzenli ve geniş kitlelere duyurmak için bu hesabı açmanız oldukça önemlidir. Tek noktadan birçok platformda işletmenizin reklamlarını yönetebilir aynı zamanda paylaşımlarınızı daha aktif tutmanızı sağlayabilirsiniz.

Facebook Reklam Hesabını Adım Adım Açma

Bu iki platform üzerinde reklam hesabı açmak için ilk olarak Facebook Business Manager hesabınızın olması gerekir. Bu hesap üzerinden reklam hesabınızı açabileceksiniz. Facebook reklam hesabı nasıl oluşturulur sorusuna bir cevap arıyorsanız yazımızın devamını okumanızı öneririz. Facebook Business kullanmanızın çeşitli sebepleri vardır. Tüm bu sebepler, işletmenizin daha güvenli ve hızlı adımmlarla büyümesine yardımcı olur.

Facebook Business hesabı, işletmeniz adına kurduğunuz profilin onaylı olmasını ve daha güvenli kullanılmasını sağlar. Hesabınızın üzerinde herhangi bir sorun yaşadığınızda, destek ekibi hızlıca size yardım edebilmektedir. Hesabın sunmuş olduğu çeşitli araçlar da daha kolay bir Facebook reklam hesabı kullanımı sağlar. Business manager hesabını ücretsiz bir şekilde herkes kullanabilmektedir.

Evet, Business hesabınızı açtığınıza göre sıra Facebook reklam hesabı açmaya gelmiştir. Hızlı ve kolay bir şekilde işletmenizin reklamlarını yapabileceğiniz hesabı aktifleştirebilirsiniz. Bu adımları aşamalarıyla sıralayacak olursak:

  • Daha önceden açmış olduğunuz Facebook Business Manager hesabınıza giriş yapın.
  • Sayfanın sağ üstünde bulunan İşletme Ayarları kısmına tıklayınız.
  • Sol tarafta karşınıza çıkan menü üzerinde Reklam Hesapları kısmına giriş yapın ve Reklam Hesapları Ekle butonuna basın.
  • Açılan pencerede Reklam Hesabı Oluşturun kısmından kendi profilinizi aktifleştirebilirsiniz.

Bu reklam hesabını aktif hale getirdikten sonra hesabı yönetecek kişilere yetki vermeniz gerekmektedir. Bu kişiler, reklamlarınızı ve işletmenizin tanıtımını iki platform üzerinde de denetleyip düzenleyebilecekler. Eklediğiniz kişilere farklı görevler ve talimatlar verebilmektesiniz. Bu uygulama ile oldukça profesyonel bir şekilde yönetebileceğiniz bir işletme kolunuz olacaktır.

Neden Facebook Reklam Hesabı

İşletmenizin potansiyel müşteri kitlesini arttırmak ve geniş bir perspektife uzanmak için Facebook üzerinden reklam hesabı yönetebilirsiniz. Bu hesapla birlikte doğru hedef kitlenizi belirleyerek kar marjınızı yükseltebilirsiniz. İşletmenizin sosyal medya üzerindeki güvenini müşteriler nezdinde arttırmaktadır. İşletmelerinizin reklamlarını dijital dünyada yönetebilmenizin en güvenilir ve kolay yolunu Facebook reklam hesabı aktifleştirme ile sağlayabilirsiniz. 

Bu hesabı kullanarak işletmeleriniz için belirlediğiniz hedeflerin yakalanmasını sağlayabilirsiniz. Son zamanlarda internet ve sosyal medyanın kullanımı büyük bir ivme ile artmaktadır. İşletmelerinizi veya şirketlerinizi dijital dünyaya taşımak istediğinizde Facebook Business Manager ve Reklam Hesabı sizlerin imdadına koşmaktadır. Fiziksel olarak yürüttüğünüz işlerinizi bu ortamlara taşımanız, işletmenizin gelirlerini doğrudan olumlu yönde etkileyecektir. Bu hesabınızı yönetirken Facebook’un belirlediği ilkelere ve kurallara uygun bir şekilde davranırsanız, etkili bir şekilde işletmenizi bu platformlar üzerinden yürütebileceksiniz.