Facebook Müşteri Hizmetleri ile Görüşme

Günümüzde internet kullanımının artması ile birlikte sosyal medya platformları da oldukça önemli bir hale gelmiştir. Neredeyse çevrenizdeki herkesin bir sosyal medya hesabı vardır. Facebook ise en çok ziyaret edilen sosyal medya platformlarının başında gelir. Uzun yıllardır zirvedeki yerini koruyan bu platform, kullanıcıların birbirleri ile etkileşim halinde olmasına ve eğlenceli vakit geçirerek sosyalleşmesine olanak tanır.

Kullanıcılar bazı zamanlarda Facebook’ta yaşadıkları sorunlar nedeniyle desteğe ihtiyaç duyabilir. Genellikle kapatılan Facebook hesabını geri almak isteyen kullanıcılar Facebook müşteri hizmetleri ile görüşme sağlamak ister. Aynı zamanda meydana gelen teknik bir sorun veya profilinizde oluşan bir hata, müşteri hizmetleri ile görüşmek istemenize neden olabilir.

Facebook Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası

Facebook müşteri hizmetleri telefon numarası, pek çok Facebook kullanıcısı tarafından merak edilir. Facebook, Türkiye’ye özel olarak hizmet veren bir müşteri hizmetleri hattına sahip değildir. Facebook çağrı merkezi yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde hizmet vermektedir. Numarası ise +1 650 853 1300 olarak belirtilmiştir. ABD’de bulunan bu çağrı merkezi, yerel saate göre 09.00 ve 17.30 saatleri arasında hizmet verir.

Bu hattı Türkiye’den aradığınızda operatörünüzün yurt dışı tarifesine göre ücret ödersiniz. Aynı zamanda müşteri temsilcilerinin konuşacakları dil İngilizce olacaktır. Eğer İngilizce biliyorsanız ve ödeyeceğiniz ücret sizler için problem değilse, yukarıda belirtilen numarayı mesai saatleri içerisinde arayarak destek alabilirsiniz. Numarayı aradığınızda sizleri bir operatör karşılayacak ve arama nedeninize göre yönlendirmelerde bulunacaktır.

Facebook E-Posta Adresi

Eğer Facebook hesabınızda herhangi bir nedenden ötürü problem meydana geldiyse ve bu problemi çözümlemek istiyorsanız, Facebook e-posta adresi üzerinden yetkililer ile görüşme sağlayabilirsiniz. Facebook’a e-posta ile ulaşmak için öncelikle cihazınızın mail uygulamasına giriş yapmalısınız. Ardından help@corp.facebook.com adresine dilediğiniz konuda e-posta gönderebilirsiniz. Eğer e-posta gönderme nedeniniz hesabınızın kapatılması ise kullanacağınız e-posta adresi disabled@facebook.com olmalıdır.

Facebook’a bir e-posta gönderirken dikkat etmeniz gereken birkaç durum vardır. Öncelikle göndereceğiniz e-postanın İngilizce dilinde metinler içermesi gerekir. Bunun için Google Translate uygulamasını kullanabilirsiniz. Ayrıca sorununuzun çözümüne yardımcı olabilmesi adına ekran görüntülerini de ek olarak e-postaya eklemelisiniz. Böylece Facebook müşteri temsilcileri sizlere daha iyi yardımcı olabilecektir.

Facebook Yardım Merkezi

Her ne sebeple olursa olsun Facebook hesabınızda bir sorun meydana geldiyse, bu sorunu ortadan kaldırabilmek için Facebook yardım merkezi üzerinden destek alabilirsiniz. Facebook yardım merkezine ulaşabilmek için telefon veya bilgisayar tarayıcınızdan https://tr-tr.facebook.com/help/ adresine gitmeniz gerekir. Bu adrese gittiğinizde sizleri çeşitli kategoriler karşılayacaktır. Bu kategoriler arasından sorununuz ile alakalı olanı bularak çözümlere göz atabilirsiniz.

Facebook uygulaması üzerinden de yardım merkezine gitmeniz mümkündür. Üstelik bu işlem için hesabınıza giriş yapmanız şart değildir. Uygulamayı açtığınızda alt kısımda yardım merkezi ile alakalı sekmeyi görebilirsiniz. Eğer yardım merkezinde yer alan alakalı tüm içeriklere göz atmanıza rağmen sorununuz çözülmediyse, e-posta adresi üzerinden Facebook yetkilileri ile iletişime geçebilirsiniz.

Facebook Canlı Destek

Facebook hesabınızda oluşan problemler için yazılı olarak canlı destek almanız mümkündür. Ancak bu işlem için hesabınızın işletme hesabı olarak ayarlanması gerekir. Facebook canlı destek hattına bağlanabilmek için aşağıda belirtilen adımları uygulamanız gerekir:

  • Öncelikle bilgisayar tarayıcınızdan Facebook hesabınıza giriş yapmalı ve ardından https://www.facebook.com/business/help/support adresine gitmelisiniz.
  • Destek sayfasında sorun yaşadığınız kategoriyi seçmelisiniz.
  • Karşınıza gelen ekranda ‘’farklı bir sorun’’ sekmesine tıklamalısınız.
  • Açılan sekmede alt kısımda yer alan kutucukları doldurmalı ve ‘’yardım al’’ butonuna tıklamalısınız.

Yukarıda verilen işlemleri gerçekleştirdiğinizde yetkili kişiler sizlerle Messenger uygulaması üzerinden iletişim kuracaktır.

Facebook Hesabınıza Erişemiyorsanız Ne Yapmalısınız?

Facebook hesabına erişmekte zorlanan kullanıcıların müşteri hizmetleri ile sıklıkla iletişime geçmek istedikleri bilinir. Bu nedenle kapatılan Facebook hesabı nasıl açılır sorusuna bir yanıt vermek gerekecektir. Eğer Facebook hesabınıza erişmekte zorluk yaşıyorsanız, şu adımları uygulayabilirsiniz:

  • Öncelikle internet tarayıcınızdan https://www.facebook.com/login/identify adresine gitmelisiniz. Bunun için daha önce Facebook hesabınıza giriş yapabildiğiniz bir cihazı kullanmanız şarttır.
  • Karşınıza gelen ekranda yer alan kutucuğa e-posta adresinizi veya cep telefonu numaranızı yazmalısınız.
  • ‘’Ara’’ butonuna tıkladıktan sonra şifre yenileme işlemleri için karşınıza gelen seçenekleri kullanabilirsiniz.

Yukarıda yer alan yöntem sizlere yardımcı olmazsa, Facebook ekibine e-posta ile ulaşmanız gerekecektir.