E-Ticaret Sitesi Olanlara Sosyal Medya Üzerinden Pazarlama Yapma Taktikleri

Kendinize ait olan e-ticaret siteniz için sosyal medya üzerinden pazarlama yapma taktikleri konusunda sizlere yardımcı olabilecek ve satışlarınızda ciddi artış sağlayacak birbirinden harika fikirlerimiz var.

Sosyal medyada ciddi bir kitle çok uzun süre zaman geçiriyor. Bu da eskisine nazaran ürün pazarlama için televizyon ve afişler yerine daha modern bir taktik olarak sosyal medyanın pazarlamada son derece önemli bir yerinin olduğunu bizlere göstermektedir.

Burada bulunan kitlenin hangi kesimine hitap ettiğinizi belirlemek yani hedef kitlenizi tanıdıktan sonra geri kalan tek şey bu kitle ile ürünü tanıştırmak ve sürekli olarak etkileşim halinde kalmasını sağlamak.

Günümüzde bu sektör o kadar gelişmiş bir hal almış durumdaki bu alanda kendini geliştirmiş dijital pazarlama uzmanları harika işler başarıyorlar. Ancak onlara danışmadan önce kendinizin deneyimleyebileceği bazı taktiklerden söz edeceğiz.

E-ticaret ve Sosyal Medya

E-ticaret ve sosyal medyanın ciddi anlamda yakın bir ilişkisi vardır. Online ortamda yapılan ticarette sosyal medya alanı muhteşem bir reklam ağı ve ürün pazarlama tekniklerini uygulamak için müsait bir alan oluşturmaktadır.

Günümüzde bu ikiliyi etkili bir şekilde kullanmayı başarabilen tüm sanal işletmeler çok ciddi miktarlarda kazanç elde edebilmektedir.

Ürün Görselleri

Sosyal medya üzerinden ürün görsellerinin göz alıcı bir şekilde paylaşılması ve siteye yönlendirici içerikler ile görsellerin desteklenmesi sayesinde ürün satışlarınızı muazzam ölçüde arttırabilirsiniz.

Bunun için işletmeniz ile ilgilendiğiniz kadar işletmenizin sosyal medya hesapları ile de ilgilenmeniz gerekmektedir. Eğer bu tür bir işlem için yeterince zamanınız bulunmadığını düşünüyorsanız bu işi çok iyi bilen bir moderatöre sosyal medya hesaplarınızı emanet edebilirsiniz. Bu sayede bir yandan satışlarınızı sosyal medya ile desteklenirken siz de işin ticaret koluna odaklanabilirsiniz.

Hikaye Reklamları

Günümüzde yaygın bir şekilde kullanılan pazarlama tekniklerinden biri de hikaye üzerinden ürün reklamları vermektir. Bu şekilde hikayelerde gezinen bireylerin karşısına sizin sitenizin reklamı çıkacaktır.

Çıkan reklamı aşağıdan yukarı doğru kaydıran bireyler sitenize yönlendirilir ve bu sayede marka bilinirliğinizi arttırma şansı elde edersiniz.

Önceden sadece Instagram üzerinden kullanılabilen bu özellik günümüzde e-ticaret sitelerinin en çok önerdikleri ve ön plana çıkarmak istedikleri ürünleri sergilemek için dahi sitelerin ana sayfa bölümünde yer almaktadır.

Influencer Anlaşmaları

E-ticaret sitesi olanlara sosyal medya üzerinden pazarlama yapma taktikleri arasında en çok bilineni ve belki de en çok etkili olanı Influencerlar ile anlaşma yapmaktır.

Ürün numunelerinizi gönderdiğiniz hatırı sayılır bir kitleye ulaşmış olan influencer ile çalışma yapmak ürün satışlarınızı ve markanızın insanların gözündeki değerini arttırıcı bir etkisi olacaktır.

Ancak burada dikkatli olmanız gereken nokta influencer seçimi yaparken takipçi kitlesi ile sizin ürün hedef kitlenizin benzer olmasına özen göstermelisiniz. Aksi halde bu yatırım pek de amacına ulaşamayacaktır.

Ekstra olarak Instagram düşmeyen takipçi satın al sayfamız üzerinden takipçi satın alabilir ve profilinizi popüler yapabilirsiniz.