Dondurulan Instagram Hesabını Geri Açma

Birçok kişi tarafından kullanılan ve en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram’ı, bazı sebeplerden dolayı dondurmak isteyen kullanıcılar olabilir. Hesaplarını dondurduktan sonra tekrar aktif olarak kullanmak isteyen kullanıcıların ise hesaplarını açmaları gerekir. Instagram dondurulan hesap açma işlemleri hakkındaki bilgilere yazımızı okuyarak ulaşabilir ve hesabınızı sorunsuz bir şekilde açabilirsiniz. 

Dondurulan Instagram Hesabı Nasıl Geri Açılır?

Sıkıldığınız için veya başka sebeplerden dolayı dondurmak zorunda kaldığınız hesapları tekrar açmak isteyebilirsiniz. Böyle durumlarda yapmanız gereken birkaç adım vardır. Instagram dondurulan hesap açma adımlarını sizler için derledik. Dondurulan Instagram hesabını açma adımları şu şekildedir:

  • Instagram hesabınızı dondurduysanız eğer hesabınıza yeniden ulaşmak için öncelikle 1-2 gün beklemeniz gerekmektedir.
  • Hesabınızı dondurduktan hemen sonra açmak isterseniz  “hatalı kullanıcı adı veya şifre” uyarısı verecektir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda panik olmanıza gerek yoktur. Çünkü hesap dondurma işlemleri devam ederken yeniden giriş yapmayı denediğiniz için bu sorunla karşılaşıyorsunuz.
  • Bu sorunlarla karşılaşmamak için 24-48 saat süresini doldurmanız ve sonra tekrar giriş yapmanız gerekmektedir. 
  • Instagram hesabınıza giriş yapmak için tarayıcıdan Instagram adresine girebilir veya cihazınızdaki Instagram uygulamasını kullanabilirsiniz. 
  • Kullanıcı adınızı ve şifrenizi doğru bir şekilde girdiğinizde Instagram hesabınıza ulaşılacaksınız.

Instagram dondurulan hesap açma adımları sayesinde hesabınıza kolayca tekrar kavuşabilirsiniz. Sadece hesabınızı dondurduktan sonra tekrar açmanız için 1-2 gün beklemeniz gerekmektedir. Dondurulan Instagram hesabını tekrar geri açmak istediğinizde ise şifrenizi unutma durumunuz olabilir. Peki, dondurulan Instagram hesabınızın şifresini unuttuğunuzda neler yapmalısınız? Bu sorunla çok sık karşılaşıldığı için Instagram buna da bir çözüm bulmuştur.

  • Öncelikle https://www.instagram.com/accounts/password/reset/?hl=tr adresine tıklayarak  “Giriş Yaparken Sorun Mu Yaşıyorsun?” ekranına ulaşmalısınız.
  • Karşınıza çıkan bu sayfaya kullanıcı adınızı veya mail adresini girerek “Giriş Bağlantısı Gönder” tuşuna basmalısınız.
  • Mail adresiyle sizlere geri dönüş yaparak sizden Instagram hesabınızda paylaştığınız bir fotoğrafı kırpılmamış haliyle isteyeceklerdir.
  • Bu fotoğrafla birlikte hesabınızın bilgileri incelenecek ve sizlere 1-2 gün içerisinde mail ile tekrar dönüş yapacaklarıdır.
  • Hesabın gerçek olup olmadığını anlamak için sizden tekrar bir fotoğraf daha isteyeceklerdir.
  • En sonunda olumlu dönüş yapılması halinde hesabınıza rahatça giriş yapabileceksiniz