Clubhouse Para Kazanma Yöntemleri

Son günlerde oldukça popüler olan Clubhouse uygulaması, sosyal medya platformlarından biri haline gelerek kullanıcıların oldukça beğenisini kazandı. Farklı bir konsept ve içeriğiyle insanlara alışık olmadığı özellikler sunan uygulama, Clubhouse para kazanma yöntemini de beraberinde getiriyor. İnsanlar hem eğlenerek hem de para kazanmanın mümkün olmasını ortak bir platformda birleştiren uygulama, büyük dikkat çekti.

Clubhouse’un tamamen ücretsiz oluşu ile para kazanabilmek için yapılması gereken tek şeyin iyi bir sponsor veya reklam tanıtımı bularak bunu odalardaki kitlelere anlatmaktır. Ancak farklı yöntem ve metotlara da ilerleyen konu başlıklarında değinilecektir.

Clubhouse nasıl girilir sorusunu soran birçok kullanıcı mevcuttur. İlk yayımlandığı zaman sadece IOS işletim sisteminde bulunan uygulama şu an tüm popüler akıllı telefonlarda rahatlıkla kullanılabilir durumdadır. Yapılması gereken tek şey, üye olduktan sonra dilediğiniz veya merak ettiğiniz odalara katılım sağlamak olacaktır. Clubhouse giriş kısmından e-posta veya alternatif giriş metotları ile uygulamaya belirlediğiniz parola vasıtasıyla güvenle oturum açabilirsiniz. 

Şu an için kapsamlı bir gelir elde etme platformu olduğunu söylemek zor. Para kazanma opsiyonu, geliştiriciler tarafından yeni kullanıma sunulacağını dile getirdi. Geliştiriciler tarafından deneme olarak yayımlanan bu metot, yalnızca 20 içerik üreticisiyle sınırlı kalıp ilk aşamayı tamamlamayı hedeflerini dile getirdi. 

Clubhouse’ta Nasıl Para Kazanılır?

İlk olarak Clubhouse yetkililerinin yaptığı açıklamayla yayımlanan Clubhouse Creator First programı, içerik geliştiricilerinin kitlelerini daha geniş çaplı olarak oluşturmalarına ve bu kitleden para kazanabilmelerine olanak sağlamak için oluşturulan bir hızlandırma programı vasıtasıyla Clubhouse’tan para kazanma metodu hayata ilk defa geçmiş oldu. Anlaşılacağı üzere Clubhouse Creator First programına bir geliştirici olarak dahil olursanız, bu yeni geliştirilmiş para kazanma yönteminden faydalanabilirsiniz.

Yapılması gereken üye olup bu programa katılım sağlamak. Yetkililer tarafından seçilecek içerik üreticiler, bu aşamada yapılacak olan para kazanma programını bu içerik üreticilerinin kullanım imkanına sunmuş olacaklar.

Yalnızca içerik üreticisi olmanın dışında, takipçilerinizi dış bağlantılara yönlendirme vasıtasıyla da gelir elde edebilmek mümkün.

Clubhouse Para Kazanma Yöntemleri

Aşağıda Clubhouse yoluyla para kazanabilmenin alternatif yöntemlerini anlatıyor olacağız. Öncelikle Clubhouse indir penceresinden telefonunuza bu uygulamayı indirmekle işe başlayın. Devamında aşağıda verilen para kazanma metotlarını kullanarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta sabırdır. Kitlenizin büyümesi ve anlaşmalar yapmanızın zamana ve sürece bağlı olduğunu unutmayın.

  • Clubhouse’u kullanmadan önce, belirli bir alandaki uzmanlığınızı belirlemeniz sizi konuşma yapmadan önce hazır hale getirmek için başlangıcın iyi olmasına olanak sağlar. Bu alandaki bilgi ve deneyimlerinizi dinleyicileri sıkmadan, tane tane ve konuyu kısa tutarak anlatmalısınız. Devamında dinleyicilerden sorular alıp her birine anlık olarak cevap vermeniz güzel bir konuşma yapmanıza ve dinleyiciler tarafından sevilmenize olanak sağlar.
  • Farklı işletmeler ile marka ortaklığı yapabilirsiniz. Bu sayede reklam veya ortaklık vasıtasıyla dinleyicilerin girdiği odanın yoğunluğu ve dinleyici kitlesine göre kazanç elde etmeniz mümkün. Ancak bunu yapmadan önce uyarmamız gerek nokta, sürekli ve sık reklam vermek müşterileri sıkabileceği gibi kitlenizin azalmasına da neden olabilmektedir. 
  • İnsanlar için en sık kullanılan yöntemlerden birisi de dedikodu yaparak Clubhouse’daki dinleyicileri odada merakla tutulmasıdır. Bu sayede insanlar birbirlerine Clubhouse davetiye göndererek olduğu odaya arkadaşlarını çağırmakta ve kitle büyümektedir. Özellikle ülkemizde çok popüler olan herhangi bir olayın veya durumun dedikodusu, Clubhouse’daki odaların yoğunluğunu oldukça arttırmakta ve memnun etmekte. 
  • İyi bir konuşmacı olarak kendinize güveniniz bulunuyorsa, sponsorlu odalar para kazanma için iyi bir seçenek olabilir. Bu alanda anlaştığınız markaların ürün veya reklam tanıtımını yaparak para kazanmanız mümkün olmaktadır.