Bilgisayardan Instagram’a Fotoğraf Paylaşımı

Sosyal medya uygulamalarının göz bebeği haline gelmiş olan Instagram, gittikçe genişlemeye devam ediyor. Kullanıcılarının paylaştığı görseller üzerinden işleyen bu platforma hem cep telefonu uygulaması üzerinden hem de web tarayıcıları üzerinden girilebilir. Bu noktada cep telefonu kullanmaktan hoşlanmayan ve geniş ekranlarda içerik takip etmeyi seven Instagram kullanıcıları, bilgisayardan Instagram’a fotoğraf yükleme yapılıp yapılamayacağını merak etmektedirler. Bu merakı gidermek adına yazımızı okuyabilir, bilgisayardan Instagram’a fotoğraf yükleme seçeneklerini öğrenebilirsiniz. 

Ne yazık ki tarayıcıda Instagram sayfası üzerinden fotoğraf paylaşmak mümkün değildir. Ancak başka yöntemler denenerek, bilgisayarınız üzerinden fotoğraf paylaşabilirsiniz. Instagram’da bilgisayar kullanarak fotoğraf paylaşmak için, bazı özel uygulamalar oldukça pratik ve etkin bir çözüm sunmaktadır. 

Bilgisayardan Instagram’a Fotoğraf Nasıl Yüklenir? 

Bugün pek çok insanın Instagram web sayfası üzerinden uygulamayı kullanması ile birlikte bilgisayar üzerinden Instagram fotoğraf paylaşımı talepleri de artmaktadır. Henüz Instagram web sitesinde böyle bir seçenek olmasa bile bu durum herhangi bir programa gerek kalmadan oldukça basit bir şekilde çözümlenebilir. 

İşte bilgisayardan programsız Instagram’a fotoğraf paylaşma adımları:

  • Kullanıcı adı ve şifrenizi kullanarak bilgisayarınızın web tarayıcısı üzerinden Instagram’a giriş yapın. 
  • Instagram’a girdikten sonra web sayfasında bazı ayarların değiştirilmesi gerekmektedir. 
  • İlk olarak karşınıza açılan sayfada, farenizi sağ tıklayın. Açılan seçeneklerden “İncele” seçeneğine basın. 
  • Eğer sağ tık ile uğraşmak istemezseniz “CTRL + SHIFT + C” kombinasyonu sayesinde de incele ekranını görüntülemek mümkündür. 
  • Bu seçenek açıldığında bilgisayarın ekranında tasarım ve kod penceresini göreceksiniz. 
  • Pencerenin üst kısımda “Elements” seçeneği bulunmaktadır. Bu seçenek soldaki kutucuk seçilmek üzere işaretlenir. Bu bölüme “Device Toolbar” adı verilir. 
  • Bunun ardından karşınıza gelen Instagram web sürümü, mobil düzendeki halini alır.  

Bilgisayar üzerinden Instagram’dan fotoğraf paylaşmak, Windows 10 işletim sistemi için az önce açıkladığımız yöntemle oldukça kolay bir şekilde sağlanabilir. Bu sayede mobil cihazlardaki görünümün bir benzeri karşınıza gelir ve Instagram artık fotoğraf paylaşımı için uygundur. Sonrasında karşınıza gelen ekranda, fotoğraf ekleme butonunu tıklayıp fotoğraflarınızı seçin. Böylelikle hızlıca ve kolay bir şekilde Instagram’a fotoğraf yükleyin.  

Bilgisayardan Instagram’a Fotoğraf Yükleme Programları 

Tarayıcıdan Instagram web sitesi üzerinde yapılan düzenlemeler ile, bilgisayarınızdan Instagram’a fotoğraf yükleyebilmeniz mümkündür. Ancak bu iş biraz daha karmaşık olduğundan, son yıllarda bunu sağlayabilecek birkaç Windows 10 uygulaması geliştirilmiştir. Bugün bilgisayardan Instagram’a fotoğraf yüklemek deyince en çok rastlanan uygulama BlueStacks olmaktadır.  BlueStacks uygulamasından faydalanarak bilgisayarınızdan kolaylıkla fotoğraf paylaşabileceksiniz. İşte BlueStacks ile bilgisayardan Instagram’a fotoğraf paylaşmak için izlemeniz gereken adımlar: 

  • BlueStacks uygulamasını bilgisayarınıza indirin ve kurun. 
  • BlueStacks kurulumunun hemen ardından uygulamanın ana sayfasında bulunan büyüteç butonuna basın. 
  • Sonrasında karşınıza gelen arama sayfasında, Play Store’a yönlendirileceksiniz. 
  • Play Store’a giriş yapmak için e-mail ve şifrenizi girin. Sonrasında buradan Instagram uygulamasını indirin.
  • İndirme işlemi tamamlanmasının ardından Instagram kullanıcı adı ve şifrenizi kullanarak hesabınıza giriş yapın.
  • Bu işlemlerin ardından Instagram mobil cihazınızdaki gibi görünür ve aynı şekilde bilgisayarınızdan da fotoğraf yükleme imkânı tanınmış olur.