Instagram Mükemmel Fotoğraf Çekme Hileleri 

Adeta bir Hint kumaşı niteliğinde olan Instagram uygulaması, tüm dünya genelinde tercih edilmekte ve kullanılmaktadır. Göz alıcı fotoğraflarınızın sergilendiği ya da muhteşem videolarınızın seyredildiği bu sosyal medya platformunda kullanıcılar, her geçen gün nasıl daha iyi gönderiler ve hikayeler paylaşabilirim diye araştırmaktadır. Takipçi sayınızı katlayacak ya da Instagram etkileşimlerinizi coşturacak Instagram fotoğraf çekme hileleri için birkaç ipucunu sizler için derledik.

Instagram profesyonel fotoğraf çekme isteği her Instagram kullanıcısı için geçerlidir. Fotoğraf değerlerinin birçok ayarları bulunmaktadır. Bu ayarların nasıl yapıldığı, değerleri ve piksel boyutları çok önemlidir.

Instagram İçin Harika Fotoğraflar Nasıl Çekilir?

Elinizde üst düzey kaliteli bir kamera yok ama mükemmel fotoğraflar mı çekmek istiyorsunuz? Telefonlarda bulunan kamera lensleri sayesinde bu artık mümkün. Güzel fotoğraf çekme hileleri için milyon dolarlık kamera yerine iyi bir bakış açısına sahip olmak en değerli nimetlerden biridir. İşte Instagram’da için mükemmel fotoğraflar sergilemenize yardımcı olacak ipuçları…

 

  • Kamerayı tek bir nesne üzerine odaklayabilirsiniz. Hedef önde net bir şekilde durmalı, arka plan bulanık kalmalı ya da temiz bir arka plan kullanılmalıdır.
  • Üçler kuralı olarak tabir edilen özelliği kullanabilir, bunun için de kameranın kılavuz çizgilerini açıp, hedefi yatay ve dikey çizgilerin kesimine yerleştirebilirsiniz. 
  • Hedefin etrafında boş yer bırakarak negatif alan oluşturabilirsiniz. Hedefin dikkat çekmesini ve tüm o kalabalık görüntüden kurtulmasını sağlamak amacıyla negatif alandan yararlanmak mantıklı bir işlem olacaktır. 
  • Dünya üzerinde bulunan her bir insanın farklı perspektif açıları bulunmaktadır. Ferah ve ilgi çekici fotoğraflar serisi oluşturmak için değişik açılardan perspektifler yakalamanız sizi başarıya ulaştıracaktır. 
  • Hemen herkesin Instagram fotoğraf çekme önerilerinde karşılaşacağı ipucu, doğal ışık kullanılmasına yöneliktir. Fotoğraflarda hedefin üst kısmından verilecek ışık, istenmeyen aydınlık ya da karanlık alanların oluşmasına neden olabilecek düzeydedir. Bu durumun önlenmesi için açık hava, gün batımı ve güneşin doğuş ve batış saatlerine yakın zamanlarda çekim yapmak idealdir.
  • Fotoğraf çekimi sona erdiğinde canlılık ve renk dinamizmini güçlendirmek amacıyla fotoğraf düzenlemeleri yapılabilir. Ancak bu düzenleme yapılırken doğal olunmalı ve aşırıya kaçıcı, fotoğrafın dinamiğini bozacak düzenlemelere yer verilmemelidir. 
  • Hedefin güçlü bir kontrasta ihtiyacı vardır. Güçlü bir kontrast yakalamak için çizgilerin ya da şekillerin zıtlığından yararlanılabilmesinin yanı sıra, düz bir arka fonun üzerine dikkat çekici parlak renkler ekleyerek tezatlık oluşturabilirsiniz.

 

Diğer makale konumuz olan Instagram Nasıl GIF Oluşturabilirim?   başlıklı makalemizi linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.